Taşdemir AK Partiye Yüklendi

Taşdemir Ağrı'a sarayından önce adalet lazım dedi.

Taşdemir AK Partiye Yüklendi

Halkların Demokrasi Partisi Genel Başkanı Sezai Temelli bir takım incelemelerde bulunmak için Ağrı ya geldi. Temelli seçim sürecinde yaşadıkları zorluklara değinerek partilerinin Ağrı da yaşadığı seçim süreci ve başarı için teşekkür etti. Temellinin konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hdp Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir son günlerin dikkat çeken konullarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taşdemir Leyla Aydemir olayı ve benzer olaylarda failin siyasi görüşü ya a etnik kimliğinin önem arzetmediğine vurgu yaparak şunları söyledi;

"iz Leyla kaybolduğu ilk günden itibaren ben bir Hdp Ağrı Milletvekili ve il örgütü ailenin yanında yer aldık.Öncelikle failin partimizle ilişkilendirilmesi siyasi kimlik üzerinden partimizin linç edilmeye çalışılmasını bir kez daha buradan kınadığımı belirtmek istiyorum.Çünkü failin siyasi kimliğinin mensup olduğu etnik yapının hiçbir önemi yoktur bu olaylarda biz parti olarak ta kadınlar ve çocuklara yönelik şiddet ve istismarda ggerçekten mücadele eden bu analamda bu anlamda duruşumuzla gerek meclisteki açlışmalarımızla bu farkındalığı yaratan bir partiyiz.

Ama diğer noktada ise hem aile ile görüşmelerimiz devam ediyor.Şuanda dosya üzerinde gizlilik kararı var olaylara ilişkin net bir bilgi yok dolayısıyla somut bilgiler varsa bununda kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor.Bu dosyaya ilişkin somut kanıtların açıklanmaması ailenin bile konuya ilişkin bilgi sahibi olmaması bu tarz spekülasyonlara meydan açıyor o açıdan bir an önce bu dosyanın ulaşılan delillerle birlikte kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. Bizde bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz."edi.

Taşdemir soyal medya üzerinden partilerine yönelik eleştirilere de değinerek Ak Parti'lilerin iktidar olduklarının farkında olmadıklarını söyledi.Taşdemir Ak Parti Milletvekili Ekrem Çelebinin müjdelediği yatırımlarıda tiye alarak bunlar daha önce gerek Cesim Gökçe tarafından gerekte Ağrı Valisi Süleyman Elban tarafından zaten açıklanmış projelerdi.Arkadaşların birbirlerinden haberinin olmaması da şaşkınlık yaratıcı bir durum dedi.

Taşdemir; Biz uzun Ağrının sorunlarına ilişkin uzun zamandır hem parlementoda hem yerelde çok ciddi bir mücadele verdik.Ağrı halkının temel sorunlarını bilmeyen bunları çözmeyen önceki dönemde bunu halka müjde ismiyle sunan ama aslında bu halka zulüm olarak geri dönen rant olarak geri dönen kayırmacılık olarak geri dönen bir zulümle karşı karşıyayız.Sizlerde farkındasının 6 yıl boyunca cumhurbaşkanının başbakanın her seçim dönemi gelerek müjdeler olsun size hastane yapıyoruz dedikleri ve 6 yıldır buna çözüm üretmeyen bir yerel siyasetle karşı karşıyayız .

Ağrı halkının sorunlarına çözüm üretmesi gereken Akp siyaseti sürekli bir beklenti yaratarak halkı oyalama siyaseti gütmüştür.

Ağrı Halkının adalet sarayından önce adalete ihtiyacı var işe ihtiyacı var sağlık eğitim sorunlarının çözümüne ihtiyacı var .Biz Hdp Milletvekilleri olarak dün olduğu gibi bu günde bu sorunların çözümüne ilişkin takipçisi olmaya devam edeceğizve Ağrı halkının layık olduğu hizmet anlayışına kavuşması için gerekli çalışmalarımızı yapacağız.

Sosyal medya üzerinden Hdp Milletvekillerinin ne yaptığına ilişkin algı yaratma çabasında olan aktroller ve onları besleyen siyasi erk heralde kendilerinin iktidar olduklarını unutuyorlar.Ülkeyi ele geçiren kaynaklarını kullanan rantı kendi yandaşlarına peşkeş çeken bir iktidar var.Dolayısıyla Ağrıya hizmet etme borçları var biz bütün bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz ,şayet bu gün Ağrı ya en küçük yatırım gelmmişse bile bu Hdp li Milletvekillerinin Mecliste sürdürdüğü muhalefetin eseridir.Biz muhalefetimizi layıkı ile sürdürmeye devam edeceğiz dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER