Ağrı Fetö'den Temizlendi

Ağrı KOM un başarılı operasyonları Fetullahçı Terör Örgütüne kenti dar etti.

Ağrı Fetö'den Temizlendi

Ağrı'yı Fetullahçı terör örgütüne dar eden Ağrı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü son bir yılın verilerini basınla paylaştı.

Bir yıl içinde gerçekleştirdikleri operasyonlarla İmam düzeyinde 50 kişinin deşifre edilerek yakalandığı Ağrı da Fetullahçı terörün sözde ,eğitim danışmanları,bölgeciler,öğrenci sorumluları,esnaf ve ilçe sorumlularından oluşan 50 kişinin tutuklandığı ifade edildi.

Ağrı da gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 100'ün üzerinde askeri mahrem imamı, bin 500'ün üzerinde askeri personel, emniyete yönelik operasyonlarda 30 mahrem imamı ile 200'ün üzerinde emniyet personeli, adliye ve mülkiye yapılanması operasyonlarında ise 30 personel olmak üzere  Milli Eğitim, özel okul, dershane ve yurt yapılanmasına yönelik operasyonlarda aralarında ev sorumlusu, yurt müdürü ve yardımcıları, dershane müdürü ve yardımcıları, özel okul müdürü ve yardımcıları ile öğretmenlerin de olduğu 100 kişi hakkında işlem yapıldı.
Üniversite yapılanmasına yönelik operasyonlarda aralarında akademisyen ve araştırma görevlilerinin de olduğu 40 kişi, sağlık yapılanmasına yönelik operasyonlarda doktor, hemşire ve memurların da aralarında bulundu 20 kişi tespit edildi. Kripto haberleşme programı olarak bilinen "ByLock" kullanıcısı oldukları belirlenen 100'ün üzerinde örgüt üyesi yapılan çalışmalar sonucu yakalandı. Öte yandan, örgütün Ağrı'da faaliyet yürüten esnaf yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda 20 esnafın örgüt üyesi olduğu tespit edildi ve toplamda 500 şüpheliye adli ve idari işlem yapıldı. Haklarında adli işlem yapılan ve örgüt üyesi ve örgüt yöneticisi konumunda bulunan şüphelilerin etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde verdikleri beyanlar neticesinde de toplamda 6000 şüpheli tespit edilerek haklarında işlem yapıldı.Tayin dolayısı ile il dışında bulunanlar için ise ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirimler yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER