Ağrı'da Bir Dönem Daha Kapandı

Ağrının en köklü gazetesi olan Mesuliyet Gazetesi 55 yıllık yayın hayatına ekonomik sebeplerle son verdi.

Ağrı'da Bir Dönem Daha Kapandı

Tevfik Dondurmacı'nın 1950 yılında Yayla Gazetesi ile başlayan gazetecilik hayatı 1953 yılında hükümet kararıyla kapatılması sebebi ile Demokrat Ağrı Gazetesi olarak devam etti.1953 -1963 Tarihleri arasında Demokrat Ağrı ile yoluna devam eden Tevfik Dondurmacı yine yaşadıkları sıkıntıllar sebebi ile başka bir gazetenin hazırlığına da girdi. Said Nursi'nin öğrencilerinden Muzaffer Aslan'ın da anılarında bahsettiği o projede Celal Başer ve Tevfik Dondurmacı birlikte hareket ettiler. Gazetenin isim babalığını Saidi Nursi yaparken yasaklı dönemlerde tefrika halinde risaleleri de yayınladılar.

Risale-i Nur'un Matbuat kalesi olarak da bilinen Mesuliyet 1963 den bu güne dek aralıksız olarak günlük yayın hayatını sürdürdü. Ve bu gün Mesuliyet Gazetesi adıyla 55 ama genel manada 68 yıllık yayın hayatına son verdi.

Gazetenin son imtiyaz sahibi Arif Nihat Dondurmacı gazetelerinin yayın hayatını sonlandırması üzerine yaptığı açıklamada '' Vergi, elektrik, SGK gibi temel ödemelerimizi yapamayacak hale geldik. Ekonıomik sebeplerlede gazete tadında gazetecilik yapamamanın ezikliğini yaşıyorduk. Bu kararla en azından bu manada mahçup olmak durumundan kurtulmuş olduk '' dedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2018, 09:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Veysel Taşdelen
Veysel Taşdelen - 6 yıl Önce

Yazık olmuş Ağrı gibi bir serhat şehrinin en köklü gazetelerinden birinin kapanması yazık olmuş burda devletimizin desteği şart bişeylerin temelli atılırken kolay kolay olmuyor emek?!emek?!

SIRADAKİ HABER