Anne 2 Çocuğunu Kurtarmak İçin Donarak Öldü

yakalandığı fırtınada çocuklarının hayatta kalması için ayağındaki çorapları bile onlara giydiren anne donarak yaşamını yitirdi.

Anne 2 Çocuğunu Kurtarmak İçin Donarak Öldü

Van sınrından Türkiyeye geçen göçmen kadın yakalandığı fırtınada ayağındaki çorapları çocuklarının ellerine geçirip onları hayatta tutmayı başardı.Annenin ayaklarıa poşet geçirdiği ve çoraplarının olmadığı görüldü.Fedakar annenin hayatını kaybettiği 2 çocuğun köye sığınarak yardım aldığı bildirildi.

Olayın tamamı şu şekilde:

Van’ın İran sınırından Türkiye’ye geçmeye çalışan Afganistan uyruklu bir kadın ve iki çocuğu fırtınaya yakalandı. Anne, fırtınada hayatını kaybederken, çocuklar yürüyerek Van’ın ilçesinin bir köyüne sığındı. 

Durumdan haberdar edilen köylüler, çocuklarla birlikte annenin olduğu bölgeye gittiklerinde annenin cansız bedeniyle karşılaştı. Annenin çekilen görüntülerinde ayaklarında ayakkabı olmadığı ve poşete sarılı olduğu görüldü. 

Köylüler, annenin çocuklarının soğuktan etkilenmemesi için çoraplarını dahi çocuklarının eline geçirdiğini söyledi. 

Çocukları evlerinde barındıran vatandaşlar, annenin cenazesini de alarak köye götürdü. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ 

Van valiliğinden yapılan açıklamada, dün bazı sosyal medya hesaplarından "Türkiye-İran sınırından geçmeye çalışan iki çocuklu bir annenin donarak öldüğü, çocuklarının ise köye sığınarak kurtuldukları" şeklindeki paylaşım üzerine gerekli araştırmanın başlatıldığı belirtildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Bunun üzerine yapılan araştırma ve incelemede kolluk birimlerimize intikal eden ya da tespit edilen bir hadisenin olmadığı ve haberde adı geçen bölgelerin birbiriyle çeliştiği tespit edilmiştir. Soruşturmanın derinleştirilmesi ile birlikte bu üzücü olayın ülkemiz sınırları içerisinde değil, İran İslam Cumhuriyeti'ne bağlı Türkiye sınırına yakın Belasur adlı bir köyde gerçekleştiği ve şahısların köylülerce İran askerlerine teslim edildiği belirlenmiştir." 

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2022, 11:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
04
04 - 2 yıl Önce

İçim yandı haberi okurken yaşamak ağır geldi

Halis yandım
Halis yandım - 2 yıl Önce

Haberi okuyunca o ane ile sanki bende öldüm, içim yandı.

Çelik Daştan
Çelik Daştan - 2 yıl Önce

Rab'bim Rahmet eylesin Cennet mekanı olsun İnşaAllah.
Kederli çocuklarına ve sevenlerine Allah Sabırlar ve uzun ömürler versin İnşaAllah.
Birde diyorlar Çelik niye küfür ediyor.
Ya Allah var,bu insanları bu felakete sürükleyen kahbeler hak ediyorum,etmiyormu.
Hayırlı olsun sayın arkadaşım.

Abdullah Yusufoğlu
Abdullah Yusufoğlu - 2 yıl Önce

Sizi bu hale getirenlere Lanet olsun.. Afganistan gitti ırak gitti Suriye gitti.. Allah sebep olanları kahru perişan etsin..

SIRADAKİ HABER