Aslı Yılmaztürk Ölü Olarak Bulundu

Ünlü tasarımcı Aslı Yılmaztürk'ün sızan zehirli gazdan etkilenerek yaşamını yitirdiği belirlendi

Aslı Yılmaztürk Ölü Olarak Bulundu

Uzun süredir kendisinden haber alınamayan ve yakınlarının 112 acil hattına yaptığı ihbarın ardından yalnız kaldığı tek katlı müstakil eve Jandarma ve 112 sağlık ekiplerinin gitmesi sonrası cansız bedeni ile karşılaşılan Aslı Yılmaztürk'ün gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği değerlendirildi.

İstanbul'dan Muğla'nın Ula ilçesine tatil amaçlı gelen ve tek katlı müstakil evde yaşayan Aslı Yılmaztürk'ün kendisinden haber alınamaması üzerine yakınlarının başvurusu sonrası verilen edrese gelen Jandarma ekiplerince ölü olarak bulundu.

Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Yılmaztürk’ün yaşamını yitirdiği belirlendi.

Yılmaztürk’ün cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Öte yandan, jandarma ekiplerince yapılan ilk incelemede, Yılmaztürk’ün mutfak kısmındaki ocaktan sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitirdiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Aslı Yılmaztürk Kimdir ?

Artxdesign Kurucusu Aslı Yılmaztürk, kreatif direktör olarak görev yapmaktaydı. Bir röportajında çocukluğundan beri görsellere ve görsel algıya ekstra ilgili olduğunu belirten Yılmaztürk, bu mesleğe yönelmesinde okuduğu Robert lisesinin etkisinin yüksek olduğunu ifade etmişti. Üniversitede ekonomi bölümünü kazanan Yılmaztürk, daha sonra görsel iletişim tasarımı bölümü geçiş yaptı. 2008'de AXD’yi bir blog olarak başlatan Yılmaztürk, 2015'de Artsxdesign’ı bir iş modeline dönüştürdü.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2021, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER