Taşdemir'den ,Sayan'a Propaganda Şansı

Taşdemir'in paylaşımını fırsata dönüştüren Sayan ''Kürtlerle buluşmamızdan rahatsız olmuşlar''dedi.

Taşdemir'den ,Sayan'a Propaganda Şansı

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’in yaklaşık 15 ay önce kentin girişlerine asılan ve Kürt kullanılmadığı için eleştirdiği sosyal medya paylaşımı AKP li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan için gollük pas oldu.

Ağrı Valiliğince Ağrı ve İran arasında turizmi geliştirmek için yaklaşık 15 ay önce yapılan girişimler sonrası kentin girişlerine asılan tabele polemik konusu oldu.

Ağrı Valiliği tarafından yapılan ve akamete uğrayan projenin tabelaları Dilan Dirayet Taşdemir tarafından sosyal medya hesabından Kürtçe üzerinden eleştirildi.

Taşdemir tabelalara ilişkin yaptığı açıklamada ;

‘’Seçimden önce Kürtçe üzerinden hamaset yapan, Kürtçe eğitimi savunuyoruz, Kürtçe eğitim zorunlu olmalı diye atıp tutan, ‘‘Kürtçeyi HDP’den mi öğreneceğiz’’ diyen Ağrı Belediye başkanının Kürt ve Kürtçe düşmanlığı bir kez daha gün yüzüne çıktı. Ağrı’ya asılan tabelada Türkçe, Arapça ve Farsça var fakat neredeyse kentin tamamının konuştuğu Kürtçe yok. Kürtçeye tabelalarda bile tahammül edemeyen kayyum zihniyeti devam ediyor.’’ İfadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için İstanbul da propaganda çalışmalarında bulunan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan Taşdemir’in paylaşımını fırsat bilerek Kürtlerle buluşmasının gündem yarattığını ifade etme şansı buldu.

Sayan paylaşımında Taşdemir’i yalancılıkla suçlarken iddiasını ıspata davet etti.

Taşdemir ,Sayan’ı Kayyum zihniyetinin devam ettiricisi ilan ederken ,Sayan Taşdemir’e yalancı dedi.

Sayan’ın sosyal medya hesabında ki paylaşımda ;

‘’Bu yazıyı Ağrı HDP milletvekili Dilan Dirayet sayfasında paylaşmış. Ben Başkan seçildiğimden bugüne herhangi bir tabelaya yeni bir şey eklemem veya silmem asla olmamıştır. İstanbul’da Kürt kardeşlerimle buluşmam onları çok rahatsız etmiş ki iftiraya başlamışlar.

İSPATLA, YALANCI! Dilan Dirayet Taşdemir’’

Olayın bundan sonraki seyrinde neler yaşanacağı beklenirken Ağrılılar sosyal medya hesaplarında gündemi diri tutmaya devam ediyor.

Hadisenin en üzücü tarafınında siyasetçilerimizin yaşadığı kentteki tabelalardan bile habersiz olduğu gerçeği ile yüzleşmemiz oluyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2019, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER