Ağrı Doğa Koleji Basınla Buluştu

2006 Yılında Ağrı’nın ilk özel okulu olarak hizmet vermeye başlayan Bilgi Koleji ve Türkiye’nin en büyük koleji olan Doğa Koleji işbirliğini basınla paylaştı.

Ağrı Doğa Koleji Basınla Buluştu

2018-2019 Eğitim Öğretim yılına Doğa Koleji ismi ve misyonu ile giriş yapan Bilgi Kolejinin basın toplantısına Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle Bilgi Koleji Kurucusu Engiz Eskin Doğa Koleji yöneticileri ile öğrenci velileri katıldı.

Eski Bilgi Koleji Kurucusu ve Doğa Koleji Müdürü Engiz Eskin 2006 yılından itibaren Ağrı da sürdürdükleri eğitim çalışmalarını bölgesel ve ulusal bazda birçeok başarı ile taçlandırdıklarını ifade ederken Türkiye’nin en büyük kurumsal eğitim kurumu olan Doğa Koleji ile işbirliklerinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Doğa Koleji’nin tüm ambiansları ile hizmet vereceği yeni kampüs alanı içinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Eskin gelecek yıl temelleri atılacak olan Doğa Koleji Kampüs alanı için kentin batı güzergahında arsa aramalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle ise yaptığı konuşmada 124 Kampüs 82 öğrenci ve 8500 öğretmen kadrosu ile Milli Eğitim bakanlığından sonra Türkiyede en fazla öğrenci yetiştiren bir kurum olduklarının altını çizerek ‘’bu gün gelişen teknoloji ve bilimin ulaştığı noktada 2006 Yılı itibari ile 1960 dan beri sürdürüle gelen eğitim yüzde 60 oranında değişti.Bu bilgiler günümüzde gereksiz donanımlar olarak kabul edildiği için müfredatın dışına çıkarıldı.

Biz Üniversiteye öğrenci hazırlayan değil dünya ile işbirliği yapabilecek ve yarış içinde olacak öğrenci yetiştirme gayretindeyiz bu sebeplede 5. Sınıfta yabancı dil hazırlık eğitimi veriyoruz.

Ana okulunda yarım gün ile başlayan İngilizce Eğitimi sonrası kademelerde 14 saate çıkarken bu durum 5. Sınıfta 20 saat üzerinden değerlendiriliyor.Çocuklarımızı yabancı dil eğitimi ile donatırken kodlama dersini de zorunlu tutarak teknoloji ile donatıyoruz, dedi.

Lüle Akademik yeterliliğin de kendileri için önemli olduğunun altını çizerek tabiki öğrencilerimizi liselere giriş ve üniversite giriş sınavlarında eşitleri ile olan yarışta alta çekmemek için gerekli çabayı gösteriyor programlarımızı o yönde geliştiriyoruz, diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2018, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER