EĞİTİM/SİZSİNİZ

Dev puntolarla falan manşet atmak lazım aslında zira Türkiye genelinde 3 sıra yükselmişiz Ygs sınavı  sonuçlarına göre...  ve matematikte Türkiye genelinde 79’uncu sıradaymışız.

EĞİTİM/SİZSİNİZ

Dev puntolarla falan manşet atmak lazım aslında zira Türkiye genelinde 3 sıra yükselmişiz Ygs sınavı  sonuçlarına göre...  ve matematikte Türkiye genelinde 79’uncu sıradaymışız. Sahi bu vahim tablo eğitimci kimseyi rahatsız etmiyor mu? Milli Eğitim Müdürlüğü bununla alakalı öğretmenlerden bir rapor falan istemiyor mu? Kardeşim bu ülkenin en dibini görmek niye ki? Eğitim de devrim yapacak öğretmene mi ihtiyaç var, yok yok bence asıl eğitimli ailelere ihtiyaç var. Zira biz istemedikçe çocuklarımızın başarısı sadece “diploması olsun" diye okutulan çocuklarımızdan öteye gitmeyecek. 
Bürokrasi olarak zaten sus pus bir memleketiz bizim daha çok siyasi güce ihtiyaç duymamızdan ötürü evlatlarımızın geleceğinden çok siyasi çıkarlarımız ön planda olmalı. Yoksa okuyup da “kapıcı” mı olacak bu çocuklar. Kıssadan hisseyi severiz, kısa yoldan bilge olma, kısa yoldan zengin olma, kısa yoldan akıllı olma ata sporumuzdur bizim. Her şeyi en iyi biz biliriz. Kimsenin ne dediğinin bir önemi yok. Bizim bildiğimiz kadardır dünya. Başkalarının bilim yapması, üretmesi onların sorunudur. Bizim öyle bir sorunumuz yok zira. Sahi çok güzel bir çalışma vardı bir ara “ KodlAğrı" Ne  bu projeyi nihayete erebildik mi yoksa bir saman alevi miydi?
Memleketin % 80’lik bir bölümü tüccar. Yani matematik ilmini sular seller gibi bilen insanlar. Ticaret yapabilmek için iyi bir rakam ilmi bilmek gerekmez mi? Yoksa toplama, çıkarma, çarpmayı tak diye yapmamadıktan sonra nasıl işin içinden çıkacaksınız. Bir küçük baş hayvanın ne kadar yem yediğini ne kadara alındığını ve ne kadara satılırsa kâr edileceğini nereden bileceksiniz. Yahu biz rakamları bu kadar iyi bilirken, Türkiye’nin 79’uncusu olmak nedir? 
Bizim için ilim bu kadar çünkü, para saysın hesap yapsın yeter. Bu yüzden çocuklarımızla ilgilenmiyoruz. Gelecek vadedenleri işin başına “kasa" yapıyoruz ya  daha ne yapalım...

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2019, 19:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ağrı
Ağrı - 5 yıl Önce

Kastım başka ama alınan alınsın bizim okumuşumuz bilimden eğitimden ilimden ziyade köylü kurnazlığı laf cambazlığı ile kendi insanına karşı her zaman baskın gelir gelecek nesilleride böyle yetiştirir ve bu memleket bir adım yol alamaz ve bunları konuşanın bu memkekette huzur içinde yaşaması imkansızdır.bu tür yazıların çoğalması dileğiyle

SIRADAKİ HABER