Suna Kıraç Kimdir

Suna Kıraç 79 yaşında hayatını kaybetti

Suna Kıraç Kimdir

Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi,2 Milyar Dolarlık serveti ile Türkiyenin en zenginleri arasında 8. sırada yer alan Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç yaşamını yitirdi.

3 Haziran 1941 yılında doğdu. Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekili olarak tanınan Suna Kıraç 79 yaşında hayatını kaybetti.

SUNA KIRAÇ KİMDİR?

Suna Kıraç, 1999’da, üstün yöneticilik ve liderlik vasıfları ile Koç Holding’e, iş dünyasına ve Türk çocuklarının eğitimine katkılarından dolayı London Business School tarafından “Onur Üyeliği”ne layık görülmüştür. 9 yıldır ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) adı verilen hastalıkla mücadele eden ve çevresiyle sadece gözleriyle iletişim kurabilen Suna Kıraç, eşi İnan Kıraç’la birlikte kurdukları Pera Müzesi ve 1 Mart 2007’de hizmete sundukları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ile ülkesine hizmet yatırımlarını sürdürmektedir. İstanbul’a dünya çapında bir oditoryum ve kültür merkezi kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Suna Kıraç’ın 2006 yılında yayımlanan,tüm geliri TEGV’na bağışlanan ve editörlüğünü Rıdvan Akar’ın yaptığı Ömrümden Uzun İdeallerim Var adlı kitabı 100.000’in üstünde sattı ve yılın en çok satan kitaplarından biri oldu.

Suna Kıraç Suna Kıraç Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’ni ve ardından da Boğaziçi Üniversitesi Bankacılık ve Finansman bölümünü bitirdi,aynı zamanda önemli bir sanat destekçisi olarak tanınıyordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER