Ağrıda Yeni Bir Oluşumun Ayak Sesleri

Ağrı da küskünler hareketi alternatif aday arayışında

Ağrıda Yeni Bir Oluşumun Ayak Sesleri

Ağrıda yeni bir oluşumun ayak sesleri

Ağrı Ak Parti Belediye Başkan Adayının Savcı Sayan olarak açıklanmasının ardından yaşanan şok artçılarını da beraberinde getirdi.

19 resmi başvurunun yapıldığı Ağrı da Aday Adaylarının değerlendirilmemesi şaşkınlık yaratırken Ak Parti Genel Başkanı R.Tayyip Erdoğan’ın Ağrı Belediye Başkan Adaylığı için Savcı Sayan isminde karar kılması aday adayları arasında bir burukluğa neden oldu.

Aday adaylığı sürecinde bir çok isim üzerinden yürütülen kampanyaların ardından Sayan’ın adaylığı Ağrılılarda da şaşkınlık yarattı.

Dün yaşanan şok gelişmenin ardından bugün Ak Partiye yakın çevrelerin gündeminde alternatif bir oluşum vardı. Ağrı Ak Parti’nin 2019 yılında Hasan Arslan da karar kılmasının ardından başlayan sürece benzer bir sürecin yaşanacağı gözlenen Ağrı da bir isim üzerinde ittifak arayışları olduğu kulislerden sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Ağrı da 2009 a benzer bir örgütlenme ile muhtemelen Saadet Partisi üzerinden Ak Partiye yakın yerli bir ismin aday olarak gösterilmesi gündeme taşınmak isteniyor.

Ortak bir karar için çalışmaların başlatıldığı bilgisine erişilirken görüşmelerin önümüzdeki günlerde HDP Adayının da belirlenmesinin ardından sonuçlanacağı ve tüm bu kulis bilgileri ışığında Ağrıyı 3 partili bir seçimin beklediği tahmin ediliyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Muhammed
Muhammed - 5 yıl Önce

Mahallelerin ismini bilmeyen bir adamdan başkan falan olmaz ak partiliyim ama oyum hdp ye savcı sayan dan belediye başkanı olmaz yanlış aday

Serhat
Serhat - 5 yıl Önce

Saadet Partisi, Ağrı'da her zaman kilit parti olmuştur. Eğer medyada hak ettiği değeri görse, popülaritesi ile beraber aday yarışını Saadet Partisi'nde seyrederdik. Besbelli ki Ağrı'da seçimi Saadet Partisi belirleyecek. Hayırlı olsun inşaAllah...

A.ERİM
A.ERİM - 5 yıl Önce

Müracaatı olan bu 19 kişinin dedikodulara kulak tıkayıp. Partinin uygun gördüğü Savcı Sayan Beyin etrafında kenetlenmeli.Ayrıca CHP'yle iş tutan Saat Partisi Ağrıdaki seçimi belirliyecekse vay halimize.

Faruk Şenses
Faruk Şenses - 5 yıl Önce

Taner Allah aşkına, herkes topu birbirine atıyor. Herkes çalışma olsun istiyor kimse çalışmıyor yalan mı?

parti
parti - 5 yıl Önce

her yıl parti değiştirip tabana oturmak için koltuk sevdalısı biri ağrıya yakışmaz oyum sana değil kusura bakma oyum HDPye

Ağrılım
Ağrılım - 5 yıl Önce

Vah AĞRI ‘ vah mesele savcı sayan meselesi değil mesele bu memleketi öldürme meselesi yorumlara bakıyorum adam savcı sayan ı öyle anlatıyor sanki iş ortaklığı yapmış adamla yok ak partiliyim savcı sayan olduğu için oyumu hdp ye verecem buna benzer çok yazılan çizilen yorumlar anladığım savcı sayan kimsenin emrinin altına girmeyecek kimseden emir almayacak getirisi Ankara olan belediye gelirini Ankara yı en iyi bilenlerdendir. Yazılacak çok şey var ama nafile Ağrı siyasetinde anladığım bu Kimi getirirseniz illaki kulp takacaklar Ak partiliysen partine oyunu kullanacaksin

SIRADAKİ HABER