Ramazan Hoca ( Filozof Ramazan) Cinayete Kurban Gitti

Diyarbakır’da halk arasında “Filozof Ramazan” diye bilinen Ramazan Pişkin, çocukluğundan beri İslam’ı araştırıp, dini kitaplar okuyordu.

Ramazan Hoca ( Filozof Ramazan) Cinayete Kurban Gitti

Çevresinden 'deli' damgası yiyen Filozof Ramazan, hiç kimseyi umursamadan araştırmalarına yıllar boyunca devam etti.

İslam'a dair anlattıklarıyla sembol isim oldu

Küçük yaşlardan itibaren araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami’de vatandaşlara anlatmaya başlayan Filozof Ramazan, adeta Diyarbakır'ın sembol isimlerinden biri haline geldi.

Sosyal medyada anlattıklarıyla tıklanma rekorları kıran Filozof Ramazan ile ilgili üzen bir gelişme yaşandı.

Sevenlerini üzen haber: Ramazan Hoca hayatını kaybetti

Filozof Ramazan lakaplı Ramazan Hoca, İstanbul Fatih'te bulunan Kocamustafapaşa Caddesi'ndeki bir iş yerinde, bilinmeyen nedenden dolayı bir şahısla tartışma yaşadı.

İş yerinde çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sırasında bıçaklanan Filozof Ramazan lakaplı Ramazan Pişkin, ağır yaralandı.

Saldırgan olay yerinden kaçtı.

Halil İbrahim Galya isimli vatandaş, "Dün akşam saat 20.00'da 3 arkadaş buraya geldik. Biz geldiğimizde ışıklar kapalıydı. İçeride oturup bir süre muhabbet ettik. 3 arkadaşım ile kendisinden tespih aldık. Ondan sonrada çıktık. Kendisinde biraz tedirginlik vardı. Biz onu hissettik çünkü ışıkları kapalıydı. Mekanı cennet olsun. Hatta bizden sonra arkadaşım telefon ile aradı bize öldürülmüş dedi. Bizden sonra dün akşam Sirkeci’de yemek yemiş. Videolarında da dediği gibi sürekli tehdit edildiğini söylüyordu. Kendisine neden Diyarbakır’dan buraya taşındığını sordum. Bana orada anlattıklarımı burada da anlatmaya çalışacağım dedi” diye konuştu.

Saldırgan her yerde aranıyor

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılan Ramazan Pişkin, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada aranan şahsın yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

"Şahsın kimlik tespiti ve yakalama çalışmaları devam ediyor"

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ramazan Pişkin, 31.01.2024 günü saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden üç bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Ramazan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.

Pişkin’i öldüren şahsın kimlik tespiti ve yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir?

Diyarbakır'daki tarihi Ulu Camii'de dini sohbetlerde bulunan ve geçmişte 'Deli' şimdilerde ise 'Ramazan Hoca' ve 'Filozof Ramazan' olarak anılan Ramazan Böçkün'ün konuşmaları sosyal medyada ilgi görüyor. Filozof Ramazan, dini konularda sohbet videoları yayınlıyordu. 

Diyarbakırlı 43 yaşındaki Ramazan Böçkün, kendini İslamiyet'e adamış. Küçük yaşlardan beri İslam'ı araştırıp dini kitaplar okuyan Böçkün, bir süre sonra çevresinden "Deli" damgası yemeye başladı. Hiç kimseyi umursamayan Böçkün, küçük yaşlardan araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami'de vatandaşlara anlatmaya başladı. "Deli" lakabı bir süre sonra yerini "Ramazan Hoca'ya bırakırken, Böçkün'ün konuşmaları, sosyal medya platformlarında tıklanma rekorları kırmıştı. Son 5 yıldır Ulu Cami'de yerli ve yabancı turistlere İslam'ı anlatan Böçkün, günün her saatini vatandaşlara bir şeyler anlatarak geçiriyordu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2024, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER