Bakan Fahrettin Koca Ağrı'dan Bihaber

Ağrı Filyasyon ekibi yönetmeliğe aykırı hareket ederek gerekli tedbirleri almadı Bakan Koca'yı yanıltacak rapor verdi

Bakan Fahrettin Koca Ağrı'dan Bihaber

Ağrı Filyasyon Ekibi yönetmeliğe riayet etmeyerek Bakan Fahrettin  Kocayı yalancı durumuna düşürdü.

Bakan Fahrettin Koca'nın Hürriyette Ertuğrul Özkök'e verdiği röportajda  Filyasyona ilişkin yaptığı açıklamanın gerçekleri yansıtmadığı Ağrı da gün yüzüne çıktı. 
Türkiyenin tamamında olduğu gibi Ağrı'da da faliyet gösteren BİM marketeler zincirinin Eski Tofaş (polis lojmanlarının yanı)şubesinde 8 Ekim tarihinde A.Ç isimli personelin covid-19 testinin pozitif çıkması sonucu pozitif şahıs karantinaya alınmış mağaza temaslı kişilerle (personelle) hiçbir dezenfekte uygulaması yapılmaksızın faaliyetini sürdürmeye devam etmiştir.
Durum gerek haber metni olarak gerekse telefonla İl Sağlık Müdürüne ve Valilik Basın Bürosuna tarafımızdan bildirilmiş olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmamış temaslılar ile dezenfekte edilmese  mağaza faliyetlerini aralıksız sürdürmüştür. 
Bu durum  karşısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın temaslılara ilişkin Ertuğrul Özkök'e verdiği cevap gerçekleri yansıtmamaktadır.
Yapılan açıklamada ya Bakan Koca gerçekleri çarpıtarak halkı aldatıyor (ki bı daha vahim bir durum) yada Ağrı filyasyon ekipleri Bakanlığa yalan bilgi bilgi vererek Bakanı aldatıyor.
İşte Özkök'ün söyleşisinin ilgili bölümü ;
Sayın Bakan, Almanya COVID Bilim Kurulu hükümeti uyarmış. Önümüzdeki günlerde virüsün kontrolsüz bir yayılma aşamasına geçebileceğini bildirmişler. Var mı böyle bir tehlike...
“Doğrudur çok kritik bir döneme giriyoruz. Çünkü yazın dışarıdaydık tekrar evlere, kapalı mekânlara döneceğiz. İç temas çok daha fazla artacak. Yani kritik bir döneme giriyoruz.”

Bizde de aynı kritik dönem söz konusu mu?
“E tabii biz de kapalı mekânlara gireceğiz. Bu nedenle bir artış potansiyeli söz konusu. Ama şurası kesin biz daha avantajlı bir durumdayız.”
Neden biz avantajlıyız, Avrupa değil?
“Avrupa’nın olaya yaklaşımı ile bizimki arasında köklü bir fark var. Onlar pozitif olan kişinin temas ettiği insanlarla ilgili tarama yapmıyor, onu izole etmiyor. Bunu izole etmediği için, sürekli o bulaştırıcılık devam etmiş oluyor.”
Ya biz?
“Bize bir vaka geldi mi, hemen kimle temastaymış tespit ediyoruz. Semptom olsun olmasın temas ettiği o kişiyi de, ister pozitif olsun ister negatif karantinaya alıyoruz. O yüzden yayılmasını daha iyi kontrol edebiliyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adsız
Adsız - 4 yıl Önce

Yuh yaa Allah sorsun

Serpil uçar
Serpil uçar - 4 yıl Önce

Hiçte bile benim pozitif çıktı ama atlatim çok şükür bana kiminle temas ettiğimi hiç söylenmedi kimse bisey söylemedi

SIRADAKİ HABER