9 Aydır Gündemden Düşmeyen ATSO Seçimlerinin Sonucunu Mahkeme Kararı Belirleyecek

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine ilişkin şaibe mahkemeye taşındı ifadelerin alınmaya başladığı sürecin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

9 Aydır Gündemden Düşmeyen ATSO Seçimlerinin Sonucunu Mahkeme Kararı Belirleyecek

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri gündemde ki yerini korumaya devam ediyor.

16 Ekim 2022 tarihinde yapılan ve mevcut başkan Saim Alpaslan ile eski başkan Mehmet Erat’ın oluşturduğu gurupların yarıştığı ATSO seçimleri yapıldığı günden beri bir takım iddialarla gündemde yerini korumaya devam ediyor.

İki tarafından 5 er gurup alarak sonuçlandırdığı seçilerde delege sayısı fazla olduğu için Saim Alpaslan gurubunun kazandığı ve Başkan Alpaslan’ın yerini koruduğu seçimlerin hemen akabinde Mehmet Erat seçimlerde usulsüzlük olduğu iddiası ile bir hukuki süreç başlatmış.

İlçe Seçim Kurulu tarafından tespit edilen yetkisiz oyların seçimin kaderine etki etmeyeceği gerekçesi ile itiraz reddedilmiş,akabinde Erat İl Seçim Kuruluna taşıdığı itiraza buradanda istediği sonucu alamayınca itirazını yüksek seçim kuruluna taşımıştı.

Yapılan itirazlar neticesinde bilirkişi raporlarına dayanılarak Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin seçim listelerinde vergi dairesinde kaydı olmayan 76 firmanın olduğunu tespit etmişti.

Mehmet Erat’ın hukuk mücadelesinin devam ettiği süreçte dün itibari ile Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube tarafından yetkisiz kullanılan oylara ilişkin olarak ilgili kişiler ifadeye çağrılmaya başlandı.

İfadelerin tamamlanmasının ardından mahkemeye sunulacak olan dosya neticesinde bir usulsüzlük kararı olması durumunda seçimlerin iptali kararı verilerek yenilenmesi beklenirken bahse konu usulsüzlüğü işleyenlerin hukuki durumunun ne olacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2023, 00:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abide
Abide - 10 ay Önce

Boş işler. Akp zaten alpaslanı destekliyor.
Belediye başkanlığında Saim Bey tek aday...

SIRADAKİ HABER