Acar Kararlı ''Çalmadık Kapı Girilmedik Gönül Bırakmayacak''

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar eğitim elçisi gibi çalışıyor

Acar Kararlı ''Çalmadık Kapı Girilmedik Gönül Bırakmayacak''

Acar Kararlı

Çalmadık Kapı Girilmedik Gönül Bırakmayacak

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar geleceğimiz ,güvencemiz dediği gençler’in başarı hikayelerine küçük dokunuşlar yapmayı sürdürüyor.

Acar’ın küçük dokunuşları hayatlarının en önemli dönüm noktasında ki gençlerin streslerini de bir nebze dindiriyor.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar; Gençlerimizin gelecek hayaline katkı sunmak adına belediye olarak önümüzdeki dönemlerde eğitim faaliyetlerini daha fazla desteklemek düşüncesindeyiz, dedi.

YKS Sınav başvuruları sürecinde ailelerinin ekonomik durumu iyi olmayan 12. Sınıf öğrencilerinin YKS giriş ücretlerini belediye bütçesinden karşılayarak gençlerin gönüllerini fetheden Başkan Acar’ın bu örnek uygulaması gündeme damgasını vurmuştu.

Eğitime verdiği destekle taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Başkan Acar mevkidaşlarının pandemiyi gerekçe göstererek suskunluğa büründüğü bu dönemde yine bir ilke imza attı.

Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar bu kez Doğubayazıt Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan YKS hazırlık kursunda ki öğrencileri öğrenim gördükleri Atatürk İlkokulunda ziyaret etti.

YKS kursuna devam eden 50 öğrencinin tamamının kaynak kitap ihtiyaçlarını karşılayan Başkan Acar karşılaştığı tablo karşısında sevincini saklayamadı.

Kursiyerlerin yüzde 90’ının kız öğrencilerden oluştuğunu gören Acar; Bugün yaklaşan sınavınız öncesi sizleri çam sakızı çoban armağanı hediyelerimizle bir ablanız olarak ziyaret etmek istedik. Şuan karşılaştığım manzara karşısında hayret ve sevincimin perçinlendiğini rahatlıkla ifade edebilirim. Sınıflarımızın yüzde 90’ının kızlarımızdan oluşması benim için çok güzel bir sürpriz oldu. Hepinizin tüm Doğubayazıt gençliğimizin bilhassa kızlarımızın mücadelesi bizleri gururlandırdı. Kadınlarımızın bu kimlik mücadelesinde başarıları ile kadim kültürümüz kendilerine geçmişte biçtiği önder pozisyonunu tekrar kazanması için mücadelesini tüm kalbimle destekliyorum, dedi.

Acar Öğrencilere hediyelerini dağıttıktan sonra ‘’Bireysel sorunlarınız içinde kapımız Doğubayazıt’ın aydınlık yüzü olan siz gençlerimize her zaman açık olacaktır ,sınav sonuçlarınızla da sizleri çay içmeye bekliyorum, ifadeleri okuldan ayrıldı.

Programa Doğubayazıt Belediye Meclis Üyeleri Baran Karahan, Mahmut Doğan,Kemal Gültekin ve Doğubayazıt Halk Eğitim Müdürü Hasan Göy katıldı.

banner47

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2021, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER