Ağrı'da 5 Milyon Lira Dolandıran 8 Kişilik Çete Çökertildi

Ağrı Söz Gazetesi Ağrı'da 5 milyon liralık dolandırıcılık yapan çetenin çökertildiğini duyurdu.

Ağrı'da 5 Milyon Lira  Dolandıran 8 Kişilik Çete Çökertildi

Ağrı’da cep telefonlarına yüklenen zararlı yazılım veya uygulamalar ile dolandırıcılık yapan 8 şüpheli gözaltına alındı. 

Cep telefonlarına farkında olmadan veya güvenilir olduğudüşünülerek link üzerinden indirilen zararlı yazılım veya uygulamalar aracılığıyla telefonları ele geçirerek mobil banka hesaplarına giriş yapan dolandırıcılar Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından tespit edildi. 

Zanlıların büyük bir çoğunluğunun Ağrı’daki lüks evlerde yaşadığını belirleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ağrı’da düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalar neticesinde ruhsatsız silah, 100 fişek ve suç için kullanılan çok sayıda dijital materyalin yanı sıra banka kartlarının da ele geçirildiği,ayrıca şüpheli şahısların kendi aralarında haberleşebilmek için özel programlar ve kimlik bilgilerini gizlemek amaçlı kodlar kullandıkları bilgisi edinildi. 

Öte yandan gözaltına alınanların cep telefonlarında mağdur paralarını çekerken gülerek oynadıkları videolar bulunurken, banka hesaplarında ise kripto para borsalarında 5 milyon liralık para hareketi olduğu bilgisine ulaşıldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mahsun
Mahsun - 3 yıl Önce

Peki oranın bizzat yerel haber kaynağı olarak, bizleri sahte gelin çetesi hakkında ne zaman bilgilendirmeyi; bu olayı gündeminize alıp mağdurları bilinçlendirmeyi düşünüyorsunuz? Ne zaman?

hakan doğru
hakan doğru - 3 yıl Önce

bu ağrı ve ilçelerde yapılan define dolandırıcıları nezama çökertilecek devletimiz bu konuda niye araştırma yapmıyor çok merak ediyorum ağrı merkezde ele başları onlarca sapıkaları olmasına rağmen yüzlerce dolandırılan mağdur insanlar var biran önce bu çetenin çökertilmesi lazım

SIRADAKİ HABER