Google'nin Doodle ile Sürpriz Yaptığı Kuzgun Acar Kimdir

Google bu kez Türk Heykeltraş Kuzgun Acar sürprizi yaptı

Google'nin Doodle ile Sürpriz Yaptığı Kuzgun Acar Kimdir

Google bukez Türk Heykeltraş Kuzgun Acar'a Doodlede yer verdi. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google tarihteki önemli şahsiyetleri Doodle olarak ana sayfasına taşımayı sürdürüyor.Doodle olarak ana sayfada yer verilen Türk Heykeltraş Kuzgun Acar görseli tıklandığından sanatçıya ilişkin bilgilere ulaşılan Doodle çalışmasındaki Kuzgun Acar demir, çivi, tel ve ahşap gibi malzemeler kullanarak gerçekleştirdiği yapıtlarıyla  İstanbul Manifaturacılar Çarşısı’ndaki "Kuşlar" heykeli ile Ankara Kızılay Meydanı’nda bulunan Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nün cephesine yaptığı tunçtan kabartma "Türkiye" heykeli ile tanınıyor .

KUZGUN ACAR KİMDİR?

banner47
Abdülahet Kuzgun Çetin Acar 28 Şubat 1928'de İstanbul'da dünyaya geldi. Türkiye’de çağdaş heykel sanatının öncülerinden kabul edilir.

Libya kökenli Ayşe Zehra Hanım ile Nazmi Acar Bey'in oğlu olarak 28 Şubat 1928 günü İstanbul’da dünyaya geldi. Yoksul bir çocukluk ve gençlik dönemi geçirdi. Sultanhahmet Ticaret Lisesi’ni bitirdikten sonra 1948’de İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi heykel bölümüne girdi, Rudolf Belling’in öğrencisi oldu. Daha sonra Ali Hadi Bara ve Zühtü Müridoğlu’nun atölyesine geçerek öğrenimini onların yanında tamamladı.

Öğrencilik yıllarında Bara’nın sanat anlayışından etkilenerek soyut çalışmalara yöneldi ve soyut heykele tutku derecesinde bağlandı. 1953 yılında mezun olduktan sonra serbest çalışmaya başladı ve aynı yıl ilk kişisel sergisini düzenledi. Demir, çivi, tel ve ahşap malzeme ile heykeller üretti.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2021, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER