Ağrı'da AKP'nin Gardı Düştü Gözler CHP ve İYİ Parti'nin Alacağı Ortak Karara Çevrildi

Millet ittifakı için kritik saatler sızdırılan AKP listeleri sonrası merkez seçmende Millet İttifakı bir adım öne geçti

Ağrı'da AKP'nin  Gardı Düştü Gözler CHP ve İYİ Parti'nin Alacağı Ortak Karara Çevrildi

Ağrı’da dün akşam saatlerinde sızdırılan liste sonrası Ağrı merkez seçmeninin gardı düştü.

Sırrı Sakık isminin Yeşil Sol Parti ile anılmasının ardından telaşa kapılan merkez seçmeni gözlerini AKP listelerine çevirmişti.

AKP’nin bugüne dek en zayıf aday adayı listesinin açıklanmasının ardından memnuniyetsizliğini dile getiren Ağrı merkezin merkez seçmeninde Sakık isminin telaffuz edilmesi ile birlikte AKP liste 1 de Sayan’ın olması gerektiği yönünde kanaat oluşmuştu.

Dün akşam saatlerinde AKP milletvekili listesinin sızması sonrası umutsuzluğa kapılan merkez seçmen için yine aynı saatlerde Millet İttifakının tek liste açıklaması yeni bir umut kapısı olarak belirdi.

AKP listelerinde umduğunu bulamayan kararsız seçmen güne millet ittifakının aday listesinde kimler olmalı nasıl bir aday listesi profili oluşturulması gerektiğini konuşarak başladı.

Peki bir anda herkesin umut olarak yüzünü döndüğü millet ittifakında durum ne ?

2023 seçimlerini bir dönüm noktası olarak kabul eden millet ittifakı süreci titizlikle yürütmeye çalışıp ince eleyip sık dokumaya devam ediyor.

Millet ittifakının neredeyse tüm Türkiye de bir uzlaşı sağladığı bilgileri gelmeye devam ederken Ağrı da seçime nasıl girileceği konusu hala masada görüşülmeye devam ediyor.

Bilindiği üzere Demokrat Parti,Deva Partisi,Gelecek Partisi ve Saadet Partisinin ülke genelinde CHP listelerinden seçime gireceği varılan mutabakatla kesinlik kazanmıştı.

İttifakın kendi listeleri ile seçimlere gidecek olan iki Partisi CHP ve İYİ Parti ise kazanılması muhtemel bazı illerde hangi partinin tek başına seçime girmesi gerektiği konusunu masaya yatırmış ve masada konuşulan illerin bir çoğunda mutabakata varılmıştı.

Ağrı’da iki partinin karşılıklı müzakere yürüttüğü bu illerden biri olarak henüz son kararın verilmediği seçim bölgesi olarak duruyor.

İttifakın henüz netlik kazanmayan Ağrı kararının bugün tek parti ile seçime girileceği yönünde karara bağlanması bekleniyor.

İYİ Parti ve CHP kurmaylarının tek parti ve iki parti adaylarından oluşması beklenen fermuar liste ile seçimlere girmesi durumunda büyük avantaj yakalayacağı açık bir şekilde ortada dururken çatı adayın hangi parti olacağı ise merakla bekleniyor.

AKP’nin gardının düştüğü Ağrı’da millet ittifakının vekil çıkarmaya çok yakın olduğu gerçeği vatandaşlar arasında gündemin en önemli başlığı olarak konuşulurken listenin hangi isimlerden oluşacağı da merakla bekleniyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yönlendirme
Yönlendirme - 1 yıl Önce

Aklınca seçmeni yönlendiriyorsun. Sen mi karar vereceksin seçmenin umudunun ne olduğuna. Nerden biliyorsun.? Kaç araştırma yaptın? Yorumunu gerçekmiş gibi sunman nasıl bir gazetecilik anlayışıdır.? Seçmenin değil de senin gardının seviyesi belli oluyor. Sana ne kimin umut olup olmayacağı sen yorumsuz ve tarafsız haberini yap.

Sami Aytaş
Sami Aytaş @Yönlendirme - 1 yıl Önce

Ağrı hdp nin kalesidir 4-0 alacaz inşAllah ✌️✌️✌️

Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

20 yıl çeteleri hırsızları mafyayı kollayan torpille imam atayan halktan uzak tek adam rejiminin gitmesi için tek çare ittifak çünkü 20 yıldır heryere kendi adamlarını atamışlar 3.5.yerden maaş alıyorlar buna son vermek için 14 MAYIS tek umut yoksa bugünleri mumları ararız

Hasan E.K.
Hasan E.K. - 1 yıl Önce

1-Ağrı'da İyi partiden Belediye Başkan Adayı olan biri tarafsız bir şekilde nasıl gazetecilik yapabilir. Taraflı anketiniz de sizin gibi fiyasko çıktı. Son zamanlarda taraflı tarafsız haberleriniz ağrı medyasinin tarafsızlığını malesef yansitmiyor. Tam bir hayal kırıklığı yaşatıyorsunuz.

Anonim
Anonim - 1 yıl Önce

Yeşil ve sol sırrı Sakık öncülüğünde 4 mv çıkartacak gibi görünüyor.

Sami Aytaş
Sami Aytaş - 1 yıl Önce

Ağrı hdp nin kalesidir 4-0 alacaz inşAllah ✌️✌️

Sami Aytaş
Sami Aytaş - 1 yıl Önce

Ağrı hdp nin kalesidir 4-0 alacaz inşAllah ✌️✌️✌️

Haşn
Haşn @Sami Aytaş - 1 yıl Önce

Askerimizi polisimizi kundaktaki bebekleri şehit kandildeki hainlerin meclisteki temsilcisi Allah Terör örgütünün siyasi temsilcisine destek veriyorsa atnı acıyı onlarada yaşatsın

İyi parti ve chp adayı
İyi parti ve chp adayı - 1 yıl Önce

Deva partisinden çarbavi aşiretinin desteklediği bir aday olacak

Orhan Doğan
Orhan Doğan - 1 yıl Önce

Millet yaniliyor


SIRADAKİ HABER