Ağrı'da Asfalt Plentinin Kulesi Yükseldi Üretim Start Alıyor

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın söz verdiği asfalt plentinti kurulumunda sona gelindi

Ağrı'da Asfalt Plentinin Kulesi Yükseldi Üretim Start Alıyor

Ağrı’da vatandaşların en önemli sorunlar listesinde 1. sırayı alan yolların durumuna ilişkin Ağrı Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarda sona gelindi.  

  

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın ısrarla asfaltı satın almayacaklarını ifade etmesinin ardından gerekçelendirmeleri ;bu yöntemle asfalt maliyetinin çok yüksek meblağlar tutacağı  ve iklimsel nedenlerle kalıcı bir çözüm oluşturulamayacağı idi. 

Sayan aynı zaman da  bu yolla alımın bütçelerinde büyük bir gedik oluşturacağı söylemiş ve  alternatif çözüm arayışları içinde olduklarına vurgu yapmıştı.  

  

Sayan’ın geçtiğimiz sonbaharda uygulamak istediği Beton Asfalt’ın da bölgenin iklim koşullarına uygun olmamasının görülmesi üzerine Ağrı Belediyesi tarihinde ilk kez dönemin Refah Partili Belediye Başkanı Zeki Başaran tarafından kurulan asfalt plentinden sonra 2. plent kurulma çalışması başlatıldı.  

  

Dünyanın en iyi asfalt üretim sistemlerine sahip Ammann markalı saatte 340 ton kapasiteli bölgede kamu ve özel sektörün en büyük  plentinin kurulumu Ahmedi Hani Hava Limanı yolunda büyük bir hızla sürdürülüyor.  

  

Sayan’ın canlı yayın programlarında Kasım  ayına kadar Ağrı’nın asfaltlanmamış yolu kalmayacak açıklamasının ilk adımının kurulumun tamamlanmasının ardından Temmuz ayının ilk haftasının başlaması bekleniyor.  

  

Yaklaşık 14 Milyon Türk Lirasına mal olacak olan Asfalt Plenti için ihtiyaç duyulan enerjinin de doğalgazdan karşılanarak maliyetini düşürülmesi amaçlanıyor.  

  

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın daha önce yaptığı açıklamalarda 231 Kilometrelik bir yol ağının asfaltla buluşacağı ve eş zamanlı yapılması planlanan çalışmalarla Kasım ayına kadar Ağrı’nın yol sorunun ortadan kaldırılması bekleniyor.  

  

Asfalt Plentinin kurulumu geçmiş  dönemde ki akıbetle karşılaşılmaması ve muhafazası durumunda bu hizmetin sonraki dönemler içinde Ağrı’nın asfalt sorununa köklü bir çözüm getirdiği de açık olarak görülüyor. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ağrılı
Ağrılı - 3 yıl Önce

He he

Adem
Adem - 3 yıl Önce

Başkanım sen hizmet yapmaya devam etikçe bizde senin yanındayız

ağrılı
ağrılı - 2 yıl Önce

hani adalet kendi köyüne yaptigi baska koyede yapsın ağırnin baskanimi yoksa kendi köyün baskanim

SIRADAKİ HABER