Ağrı'da Beyaz Kod Terörü

Sağlık çalışanlarının koruma yönelik olarak hayata geçirilen uygulama keyfi tutumlar neticesinde Ağrılıları mağdur etmeye devam ediyor.

Ağrı'da Beyaz Kod Terörü

Sağlık çalışanlarının uğradığı saldırılara yönelik bakanlık tarafından hayata geçirilen "BEYAZ KOD" uygulaması Ağrı’da terör estiriyor.
Pandemi süreci ile başlayan randevu sistemi neticesinde sağlık hizmeti  erişimine en yakın ulaşımın 1 ay olduğu Ağrı’da personelin keyfi tutumu hasta ve hasta yakınları için mağduriyet oluştururken sağlık hizmetlerinin aksamasına da neden oluyor.
Her gün onlarca sağlık şikayeti ulaşan haber merkezimize DEVLETİN gücünü arkasına alan bir takım sağlık personellerinin keyfi tutumu ve işgüzarlığı neticesinde yaşanan mağduriyet geçiğimiz Pazar günü yeniden gündem maddemiz oldu.
Ağrı merkez ceylanlı köyünden G.E isimli hasta yaklaşık …5  gün önce aldığı randevu sonucu gittiği Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi MR görüntüleme hizmeti personelin keyfi tutumu neticesinde hasta ve hasta yakınları için mağduriyet yarattı.
İddialara göre C.E eşi ve çocuğu ile önceden planlanmış olan MR çekimi için 11.03.2023  saat 01:30 da Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti.
Hasta G.E ‘nin eşi saat 01:25 i gösterdiğinde ulaştıkları merlkezde görüntüleme işleminin gerçekleşeceği odanın kapısını çaldı.
Çekyat üzerinde yatan iki çalışan kapının açılmasının ardından hasta yakını C.E ye uygunsuz ifadelerle bağırdı.Hasta yakını C.E üsluplarını düzeltmeleri yönünde uyarıda bulundu.
 Buna mukabil ‘’bizim dinlenme saatimiz’’ diyen çalışanlar hasta yakınının randevu saatini hatırlatması üzerine agresif tavırlarını sürdürmeye devam etti.
Hasta yakını C.E cep telefonunu çıkararak yaşananları kayıt altına almaya başladı.
Keyfi tutumunu sürdüren görüntüleme teknisteni,hasta yakınının elindeki telefonu almak isterken hasta yakını müdahale ederek çalışanın bileğini tuttu.
   Sırf bileğini tuttu diye, hastahane den kolu  kırıldı raporu sağlık çalışanları arasında sahte bir rapor düzenlendiği gelen bilgiler arasında.
BEYAZ KOD ile çağrı yapan çalışanlar hasta yakınından şikayetç oldu. Hasta yakını hasta ve oğluyla birlikte karakola götürüldü.
Olay bununla bitmedi.
Evde küçük çocuğunu bırakan aile durumu karakolda anlatırken bebeklerinin uyanması ihtimaline karşın ifadelerinin alınarak serbest bırakılmaları gerektiğini ifade etti.
Şikayetçi teknisyenlerin randevusu bekleyen hastaların görüntüleme süresini beklediği ve saat 06 :30 da karakola geldiği bu saate kadar evde küçük çocuğu bulunan ailenin karakolda tutulduğu,aynı zamanda hastanın sağlık hizmeti alamadığı öğrenildi.
Beyaz Kod uygulamasının keyfi tutumlar nedeni ile haksızlıklara neden olduğunu iddia eden hasta ve hasta yakını çalışanlardan şikayetçi oldu.
Geceyi karakolda geçiren aile bu uygulamanın istismarının önüne geçilmesi ve personelin kamu çalışanı yükümlülüklerini yerine getirmesi için Ağrı İl Sağlık Müdürrlüğü ve Ağrı Eğitim Araştırma Hastanesi yönetimine çağrıda bulunarak personelin bu keyfi tutumunun önüne geçilmesi gerektiği noktasında uyarıda bulundu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gazeteciye
Gazeteciye - 1 yıl Önce

Pandemiden sonra Akp hükümetinin iş bilmeyen bakanları Türkiyede sağlık sistemini tamamıyla bitirdi. Aylardır Ağrıda insanlar randevu alamıyor. Ancak Ağrı yerel medyası buna değinmiyor. Demek ki Ceylanlıdan, Evde'den yani bunu haber yapan bilmem ne Bekiranlının bir akrabasının hastaneye gidip mağdur olması gerekiyormuş. Savcının zulmüne de Savcı dolmuş hatlarını ellerinden alana kadar da ses çıkartmamıştı. Gazetecilik bu değildir.

fer
fer - 1 yıl Önce

siz buna habercilik mi diyorsunuz sayın editör. yazıda da kendiniz de belirtmişsiniz... söylenenler iddia. tek taraflı habercilik mi olur? bir de karşı tarafı dinleseydiniz keşke? hemen başlığa beyaz kod terörü yazıp sağlık personelini suçlamak habercilik değil. bu vatandaşı sağlıkçıya karşı doldurmak, hedef göstermektir. yapmayın bunu...

Hacı Nazım
Hacı Nazım - 1 yıl Önce

Bir şey olmaz milletimiz unutkandır bunuda unutur gider AKP ye oyunu satar... gidin Erzuruma orda tedavi olun. Millet zengindir..

Yalan
Yalan - 1 yıl Önce

adam kızın bileğini kırmış zorla mr girmeye çalışmış haber yapmıyorsun ısmarlama haber yapıyorsun

En iyisi devlet hastanesini kapatalım
En iyisi devlet hastanesini kapatalım - 1 yıl Önce

Ağrılar Erzurum'da çok efendi sabırlı gariban oluyor kendi memleketinde de de 2 dakikalık gecikme olunca aslan kesiliyor adamlar demiş kardeş bekle çekelim tâbi Bekiri olduğu için hemen saldırmış. Sonra da medyaya mağduriyet hikâyesi servis etmiş

KESİN BİLGİ
KESİN BİLGİ - 1 yıl Önce

Hastanelerde hır gür çıkaran sağlık personeline saldıranlar genellikle nüfüzlu olduğunu düşüneen sürekli torpil ve kayırma isteyen -zira diğer devlet dairelerinde hep böyle işlerini yapıyorlar- böyle yaratıklardır. kesinlikle hasta yakını hakaret etmemişse sağlık personelinde suç yoktur, yahı siz sanayiye gidince mağazaya gidince lokantaya gidince böyle davranıyor musunuz

04
04 - 1 yıl Önce

Bu hastahane çalışanları hepsi artis doktorlar dahil bunlara bir çözüm bulalım

Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Yahu arkadaş bu sağlık çalışanları millete küfür eder gibi sağlık hizmeti veriyor!! Yemin ederim defalarca şahit oldum muhattap kalmak zorunda kaldım ve sizden iğrendim Allaha havale ettim .


SIRADAKİ HABER