Ağrı'da Elektrik Faturalarında Dijital Vurgun

Dijital saate geçilmesi ile birlikte alt yapı yetersizliği nedeni ile ARAS EDAŞ tarafından dijital vurgun yapıldığı iddia edildi.

Ağrı'da Elektrik Faturalarında Dijital Vurgun

Ağrı’da dijital sayaç sistemine geçilmesi ile birlikte elektrik faturalarının astronomik rakamlara ulaşması yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

Ağrı’da elektrik enerjisini dağıtan şirketin aldığı kararla birlikte 100 bin sayaç yenilenerek uzaktan okuma yöntemi ile dijital saat uygulamasına geçildi.

Vatandaşların yoğun şikayetleri sonrası görüştüğümüz uzmanlar Ağrı’da elektrik alt yapısının dijital saatlere uygun olmadığı ve bu nedenle sayaçların ücretlendirmeyi iki kez yaptığını iddia etti.

Toprak hattının nötr bağlanması ile ilişkili bir durum olduğu iddia edilen bu haksız kazancın vatandaşın elektrik faturasına yansıdığı ve tüm abonelerin bu konuda hassas davranarak ilgili kuruluşa başvurması durumunda fatura edilen fazla meblağın tahsil edilebileceği gibi tesisatın uygun hale getirilmesi ile birlikte astronomik fturaların önünün alınabileceği iddia edildi.

Aras Edaş Firmasının sosyal medyada defalarca gündem olmasına ve haber sitelerindeki haberlere rağmen konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması da dijital saate geçilmesi ile birlikte faturada vurgun olarak değerlendiriliyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem efe
Adem efe - 1 yıl Önce

Halk halk olursa mistik yapalım gerekirse Aras tedası patlatalım okadar garibanın hakına giriyorlar Allah belanızı versin insallh

Fatura ne kadar olacak önceden hesaplanıyor
Fatura ne kadar olacak önceden hesaplanıyor - 1 yıl Önce

Adamlar bu ay bu kadar para lazım dolayısıyla hane başına bu kadar kesilecek hesabını yapıp faturaya yansıtıyor. Allah aşkına kimse ne kadar harcama yaptığını hangi fiyat ne fatura çıktısı anlayan var mı y1 t2 zart zurt. Yahu kaç litre mazot kaç liradan aldım hesabı neden elektrik faturasında olmuyor elli tane hesap formül amaç kimse anlamsin yapsınlar vurgunu

Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Müstehak

Reis
Reis @Vatandaş - 1 yıl Önce

Son iki aydır faturam yarı yarıya arttı. Bu duruma göz yuman herkesin Allah belasını versin. Hakkımızı yiyen herkesin tedavisi mümkün olmayan hastalıkla mucadele etmesini diliyorum. Hakkım, Zehir zıkkım olsun. Ağrı04 Haber ailesine teşekkür eder, bu durumda sesimiz olmaya devam ettiği için teşekkür ederim.

As
As - 1 yıl Önce

Bu millet hak etmiş turkiyde sadece ağri da bunu uyguladılar. Agri millet vekililiniz Ekrem Çelebi nerde siz hak etmişsiniz. Geçmiş olsun size.akp yaparsa iyi yapar bay bay bay

Cimer'e yazın
Cimer'e yazın - 1 yıl Önce

Benim faturam asla 300ü geçmezdi. Dijitale geçtiği gibi 800 küsur lira geldi. Cimer'e şikayet ettim, birkaç gün içinde cevap verdiler. Ve takibe alındığını söylediler. Umarım bu soygunculara ağır bir ceza verilir ve bu soygunun önüne geçilir. Mutlaka Cimer'e şikayet edin, ne kafar şikayet olursa o kadar önem verirler. Batı illerinde millet cimerle her sorunu çözüyor.

Kenan Kaya
Kenan Kaya - 1 yıl Önce

Maalesef durum şuan bu bakalım önümüzdeki dönemde daha neler bizi bekliyor

İsmail yıldız
İsmail yıldız @Kenan Kaya - 1 yıl Önce

VAllahi de billahide düpedüz soygunculuktur hırsızlık tır .ben ağrı patnostan sesleniyorum faturalarım 1500 ün üstünde geliyor sesimizi duyuralım

Ümit bozkuş
Ümit bozkuş - 1 yıl Önce

İki tane çapulcu zengin olmasın diye malesef devlet sessiz ama böyle gitmez

Eshat HAYKIR
Eshat HAYKIR - 1 yıl Önce

Tedaş can yakıyor


SIRADAKİ HABER