Ağrı bunu konuşuyor ''Yeni Belediye Başkanı Kim Olacak

Ağrı yeni belediye başkanının kim olacağını konuşuyor

Ağrı bunu konuşuyor ''Yeni Belediye Başkanı Kim Olacak

2019 yerel seçimlerinde AKP Belediye Başkan adayı olarak Ağrı Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan Savcı Sayan’ın 2023 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için istifası sonrası boşalan koltuğa kim oturacak.

Dün gece sabaha karşı Savcı Sayan’ın Çarşamba günü Belediye Başkanlığından istifasını duyurmuştuk.

Bugün kentin birinci gündem maddesi olan Sayan’ın istifası her cephede farklı şekillerde yankı bulurken bundan sonra Ağrı Belediye Başkanlığı koltuğuna kim oturacağı da merak konusu oldu.

Sayan’ın kontenjan adaylarından Kemal Atmaca’nın istifası ve Musa Kazım Şahin’in trafik kazası sonrası vefatı , Ömer Yıldız’ın Ziraat Odası Başkanlığı seçimleri ve Ercan Oğur’un kamuda işe başlaması sonrası istifaları ile boşalan belediye meclis üyeliklerine alt sıralardaki isimler taşınmıştı.

Sayan’ın istifası ile boşalan Ağrı Belediye Başkanlığı koltuğu kime nasıl teslim edilecek mevzusuda bugün Ağrı’nın en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yera aldı.

Sayan’ın istifasının resmiyet kazanmasının ardından AKP Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığından görevlendirilen yetkililerin Ağrıya gelerek AKP li Belediye Meclis Üyeleri ile bir mülakat gerçekleştirecekleri öğrenildi.

Yapılan görüşmeler sonucunda Meclis Başkan Vekili Reşat Aslan’ın yöneteceği oturumlarda belediye meclisi Ağrı’nın yeni belediye başkanını seçecek.

AKP’nin 20 ,HDP’nin ise 11 belediye meclis üyesi ile temsil edildiği toplantıların ilk iki turunda üçte ikilik çoğunluğun sağlanamaması durumunda 3. Turda salt çoğunluk aranacak bu turda da sonuç alınamazsa 4. Turda en yüksek oyu alan aday 2024 yılının Mart ayında yapılacak seçimlere kadar Ağrı Belediye Başkanlığı görevini yürütecek.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zubuk zadeee
Zubuk zadeee - 1 yıl Önce

Ohhh herkese benden çay biz bu zubuk zadeden kurtulduk şimdi İstanbul düşünsün akp düşünsün :)))))

Hacı Nazım
Hacı Nazım - 1 yıl Önce

Belediye başkanı Mehmet Özgül olsun hem dürüst hemde çalışkan. . Üniversiteyide Zaten İbrahim Hoca yönetiyor..

Akp
Akp - 1 yıl Önce

Bunun gibi dunmeler partide ilerledikçe oy kaybederiz .

Admin
Admin - 1 yıl Önce

Dürüst adam gelsin ama belediyenin ağrıya yakışır dürüst namuslu eşit çalışkan iş yapan reklamcı değil milletin gönlünü kazanmak eyer bunları yapsa başkan seçiminde oyum ona yoksa hakımızı helal etmiyorum ona göre.

Serhat
Serhat - 1 yıl Önce

Başkanlığa bence Barış kirtasiyenin sahibi ismini bilmiyorum o gelsin bir kaç defa gördüm çok mütevazı bir adam güzelde bir ticareti var bence o adam 1 yıllık koltuk için ticaretine haram katmaz diye düşünüyorum

SIRADAKİ HABER