Millet ittifakının Ağrı'da seçimlere hangi parti ile gireceği kesinlik kazandı.

2007 den sonra ilk defa Akp ve HDP dışında bir partinin Ağrı'yı mecliste temsil edeceği beklenen 2023 seçimlerine ittifakla giren 6 ' lı masanın Ağrıda hangi parti adı altında seçime gireceği netleşti.

Millet ittifakının Ağrı'da seçimlere hangi parti ile gireceği kesinlik kazandı.

Millet İttifakı anlaştı Ağrı’nın partisi belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik ittifakını meclis çoğunluğunun kazanan tarafı olmak için genel seçimlerle de sürdürme kararı alan millet ittifakı Ağrı da hangi parti ismi altında yarışacağını netleştirdi.

6 partiden oluşan millet ittifakının fermuar listeyle girme kararı aldığı listede sıralamanın parti genel merkez yöneticileri ve il başkanlarının istişareleri sonrası alınacak kararla şekilleneceği öğrenildi.

Ağrı’da Cumhuriyet Halk Partisi adı altında tek parti ile seçime girecek millet ittifakı adaylarının yaratacağı sinerjinin CHP leyhine çok büyük avantaj sağlayacağı ve 2007 yılından bu yana Ağrı’da HDP ve AKP dışında bir partinin meclise taşınacağı izlenimi oluşmuş durumda.

AKP seçmeninin liste tepkisi ve HDP’nin 2019 seçimlerinde yaşanan parti içi iktidar çatışmalarının yarattığı travmanın atlatılamamış olması nedeni ile Ağrı seçmeninin içine düştüğü umutsuzluğun önünü açabilecek olan millet ittifakı adayının, tüm parti aday adayları ile uyumlu çalışması durumunda ortaya çıkacak enerji ile herkesin şaşkınlıkla karşılayabileceği bir başarıya imza atması da münkün görülüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi aday olarak seçime girecek 4 ismin hangi partilerde olacağı konusu henüz netlik kazanmamış durumda.9 Nisan mesai bitimine kadar YSK ya teslim edilecek olan listelerde 1. Sırada hangi parti aday adayının olacağının da henüz netlik kazanmadığı bilinmekte.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER