Altılı masa Iğdır,Erzurum ve Elazığ'da İYİ Parti Dedi,Peki Ağrı'da ?

Millet ittifakını oluşturan 6 partinin bölgede tercihleri İYİ Parti ve CHP'den yana

Altılı masa Iğdır,Erzurum ve Elazığ'da İYİ Parti Dedi,Peki Ağrı'da ?

İttifakın bölgede ki son durumu hangi il hangi partiye verildi

Kulis haberlerine göre Ağrı’da CHP Listelerinden seçime girecek olan millet ittifakı bir il dışında tüm tercihlerini belirledi.

Kars’ta İYİ Parti ile CHP arasında netlik kazanmayan seçim ittifakında Iğdır ,Erzurum ve Elazığ’da İYİ Parti listelerinden girileceği bölgedeki diğer illerde CHP listelerinin değerlendirileceği öngörülüyor.

6’lı masanın tüm ihtimalleri değerlendirerek mecliste güçlü adına bölgenin hassasiyetlerine dikkat ettiği de gelen bilgiler arsında yer aldı.

2002 genel seçimlerinde 2 milletvekili çıkaran CHP’nin Ağrı’da seçime çatı parti olarak gireceğine kesin gözüyle bakılırken İYİ Parti milliyetçi oyların yoğun ve MHP’nin güçlü olduğu illerde seçime çatı parti olarak girecek.

Yine bölge illerden Van ve Muş’ta CHP’ye teslim edilecek fermuar listede altılı masanın hangi sıralarda aday gösterileceği de bölgede ki tanınmışlık üzerinden seyredecek ..

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir öneri
Bir öneri - 1 yıl Önce

Benim gördüğüm kadarıyla Hdp bu dönem dört sıfır yapacak. Benim önerim; bizler yüz yıldır yani Azeri, Terekeme ve Karapapaklar bu memlekete getirildiğinden beri hep onlarla dostça yaşadık. Mhp vslerin kışkırtmalarını saymazsak, gerçek anlamda kardeşçe yaşadık. Neden gerçek anlamda dedim? Çünkü onlarda bizim dilimizi öğrendi. Ve bence kardeşlik budur. Ve önerime gelecek olursam; bu üç topluluktan ayrın biri, içinde kin, düşmanlık olmayan bir tane aday olsun. Hdp çatısı altında Ağrının bir rengi olan bu üç topluluktan biri de mecliste olsun. Hdp de bunu memniyetle karşılar diye düşünüyorum.

Hacı Nazım
Hacı Nazım - 1 yıl Önce

Millet ittifakı en güçlü 2 aday çıkaracak zaten 2 vekil HDP nin. 2 ye 2 olarak paylaşacaklar..

SIRADAKİ HABER