Ağrı'da Altılı Masanın Milletvekili Adayı Kim Olacak

Ağrı’da Millet İttifakı hangi yolu izleyecek ? Seçimlere çok adaylımı yoksa tek partili mi girecek ?

Ağrı'da  Altılı Masanın Milletvekili Adayı Kim Olacak

2002 seçimleri sonrası yapılan ilk genel seçimlere (o zamanki milletvekili sayısı) 5 AKP li milletvekili ile giren AKP ve bugün ki adıyla HDP destekli 2 bağımsız adayla seçime giren iki parti arasında sıkışan Ağrı siyaseti 2023 yılında halk arasında altılı masa olarak bilinen Millet İttifakının hamlesi sonrası ilk kez 3. Bir partinin meclise taşınabileceğini değerlendiriyor.

AKP ve HDP arasında sıkışan Ağrı siyasetinde altılı masanın izleyeceği yol vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Ağrı yerel gazeteciler cemiyeti tarafından ittifakı oluşturan partilerle yapılan görüşmeler ve kulis haberlerinden edinilen bilgiler ışığında ittifakın Ağrı’da çoklu aday listesi ile yarışmak yerine tek parti adı altında seçimlere katılacağı bilgisi edinildi.

İttifakı oluşturan tüm partilerin kendi isim ve amblemleri ile yarışacak gibi hazırlandığı Millet İttifakı cephesinde sürecin belirsizliği tazleiğini korurken aday adaylarının heyecanları da her geçen gün artarak devam ediyor.

Partisinin kabulünden sonra olası fermuar listede yer almak içinde gayret sarf edecek olan aday adaylarının hafta başı itibari ile Ankara’da ki genel merkezlerinde liste yarışlarına hazırlandığı da kulis bilgileri arasında yer alıyor.

Altı partiden oluşan ittifakta yasal sürede adaylık başvurusu için sadece DEVA Partisi İl Başkanı Murat Dağtekin’in istifa ettiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Henüz seçim tecrübesi yaşamayan yeni partilerde ki hareketlilikte göz önüne alındığında Ağrı’da Millet İttifakının da HDP’yi zorlayacağından bahsetmek mümkün görülüyor.

Başvuru süreçlerinin tamamlanması ile birlikte hangi partiden kimlerin aday adaylığı başvurusu yaptığı bilgisini de tam liste olarak sizlerle paylaşacağız.

Şu ana kadar 30 civarında başvurunun yapıldığı 6 partide aday belirleme sürecinin nasıl oluşacağıda bilinmezler arasında yer almaya devam ediyor.

Kulislerden sızan bilgilere göre tek adayla seçimlere girecek olan ittifakın Ağrı’da seçimleri farklı bir boyuta taşıyacağı tahmin ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2023, 02:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selim
Selim - 1 yıl Önce

Milletin adayı Leyla Zana olsun Ağrı da zaten hiç uğramaz

yaprak
yaprak - 1 yıl Önce

Ağrı ilinin bu saatten sonra genç yetenekli hak ve hukuk sahibi adaletinden şaşmayacak biri lazım. Genç muhendis" Ümmet OĞUR" olmalı bence

SIRADAKİ HABER