Ağrı'da Cemaat Cami'den Şikayetci

Ağrı Ulu Cami dışı seni içi beni yakar deyimine tam bir örnek teşkil ediyor

Ağrı'da Cemaat Cami'den Şikayetci

2013 yılında temeli atılan Ağrı’nın en büyük (4500 kişilik) camisi kışın cemaati dondururken yazın ise akan çatısı ile cemaatin tepkisini çekiyor.

SIVALARI DÖKÜLÜYOR , ÇATISI DAMLIYOR

Hayırseverlerin yardımları ile 6 yıllık inşaat sürecinin ardından 2019 yılında ibadete açılan Ağrı Ulu Camii’nin alt katı , tuvaletleri ve otopark alanı nem ve rutubetten dolayı çürümeye başlamış durumda.
Zaman zaman namaz kılan cemaat’in üzerine dökülen sıva parçaları ise camii’nin üstün körü ve alelacele hizmete açıldığını gösterir durumda.
Camii cam tavanının su damlattığını iddia eden vatandaşlar bazı camların montajının yapılmaması nedeni ile yağmurlu havalarda su damlacıklarına maruz kaldıklarını ifade ederek oluşan boşlukların bir türlü kapatılmadığından şikayetçi oldular.

2 YILLIK CAMİ’NİN ALT KATI HARABE

Kadın ve erkek tuvaletlerinin bazı bölümlerin sıvasının yapıldığı bir kısmına ise dokunlumadığı açık şekilde görülüyor.

Caminin otoparkının duvarlarının nemli bir bölümünün sıva ve kireçlerinin döküldüğü görülürken bu durum dış cephedede benzerlik gösteriyor. Merdiven basamaklarının dağıldığı görülen caminin , çevre düzenlemesi ve temizliğinin yapılmadığı görülüyor.

GEREKSİZ MASRAFLAR YAPILDI

Yardımsever insanlar tarafından yaptırılan camii de gerekli olan çalışmalardan çok gereksiz çalışmaların çokluğu dikkat çekiyor.
Sıvası , boyası , fayansları hatta güvenlik kameraları dahi olmayan camii’de , hiçbir yere açılamayan hatta önünde duvar olan bölüme 26 bin liralık otomatik garaj kapısı yapılmış.
Elektrik tesisat kabloları dışarda olan ve bazı bölümlerde ise sonradan elektrik tesisatı çekilen Caminin buna rağmen eksikleri bitmiyor.
Gayrı resmi olarak 30 milyon TL’ye mal olan camii için cemaat durumu Valiliğe de bildirdiklerinin ama Valiliğinde konuya duyarsız kaldığını iddia ediyor. Camii cemaati biran önce eksikliklerin giderilmesini ve Müslümanlara yakışır bir ibadethane olması için ilgilileri duyarlı olmaya davet ediyor.

Foto &haber ;Gökhan Ergün

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2021, 20:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kenan Kaya
Kenan Kaya - 3 yıl Önce

2019 yılında son çalışmaların yapıldığı zaman ben bizzat kaç kez elektrik arızası için gittiğimde sayın valimizin posteri cami duvarına asilmisti valimiz bizzat kendisi ilgileniyordu malesef tamemen hayır sever halktan toplayıp kendileri de reklam yapmakla meskul muş ne diyelim zehir zıkkım olsun inşAllah

Burhan.mağal
Burhan.mağal - 3 yıl Önce

Yardim.etmesinler.bakım.ne.yapacaklar.servetlerini.mezara.guturecekler.sanki

SIRADAKİ HABER