Ağrı'da Futbol'a Kadın Eli Değdi

Ağrı futbol tarihinin ilk kadın yöneticisi kulübünün basın sözcülüğüne getirildi.

Ağrı'da Futbol'a Kadın Eli Değdi

Geçtiğimiz yıl Ağrı Amatör liginde şampiyon olarak 2021-2022 sezonunda  Bölgesel Amatör Ligde (BAL) mücadele etmeye hak kazanan  Ağrı Vefa Spor’un yeni yönetimi şekillenmeye başlıyor. 

Geçtiğimiz günlerde yönetime yeni eklenen isimlerle bir tanışma toplantısı düzenleyen Ağrı Vefa Spor toplantı sonrası alınan kararları hayata geçirmeye başlıyor.Vefa Spor  Ağrı  futbol tarihinde ilk olarak kulüp basın sözcülüğü  görevini bir kadın yönetici ile sürdüreceğini açıkladı. 

Ağrı Vefa Spor Kulübünden yapılan açıklamada  Basın Sözcülüğüne  Veteriner Hekim Edibe Yıldırım Demircan getirildi. 

  Kulüp Basın Sözcülüğüne getirilen Edibe Yıldırım Demircan görevin tevdi edilmesi sonrası şu açıklamalarda bulundu; 

Ülkemizde kadınların iş hayatında olduğu kadar sosyal ve sportif alanlarda da yer alması ve bu toplumsal sorumluluk bilinci ile spor ahlakına yakışır centilmenliği sergileyerek futbolun toplumsal barış ve uzlaşı kimliğini öne çıkarması yolunda çaba sarf etmesi gerektiği düşüncesindeyim. 

Özellikle son dönemlerde kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin toplumda onulmaz yaralar açtığı gerçeğinden yola çıkarak ‘’Kadın elinin değdiği her yerde hayat vardır’’ şiarıyla  farkındalık yaratmak ve kadınların sosyal ve sportif hayatın içinde hakettiği yerde olmasına dikkat çekmek adına beni bu göreve layık gören Ağrı Vefa Spor Kulübü yönetim kurulu ve başkanımıza teşekkür ediyorum. 

Vefa Spor bu şehrin en büyük dinamizmi ve halkın takımıdır” diyerek sözlerine son verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER