Busenaz Sürmeneli Olimpiyat Şampiyonu Oldu

Türk spor tarihine altın harflerle geçen Busenaz Çakıroğlu günün ilk maçında gümüş madalya ile Türkiye'ye kadın boksunda ilk madalyayı kazandırdıktan sonra ringe çıkan Busenaz Sürmeneli maçı kazanarak ilk kadın olimpiyat şampiyonumuz oldu

Busenaz Sürmeneli Olimpiyat Şampiyonu Oldu

Türkiye tarihinin en fazla madalyasını aldığı olmpiyatlara kadın sporcularımız damgasını vurdu.Filenin Sultanlarının çok iyi başladığı ve talihsiz bir şekilde elendiği olimpiyatlarda bugün Busenaz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli madalyaları ile göğsümüzü kabarttı.

sabah saatlerinde yapılan müsabakalarda iki kızımızda madalyaları ile ülke puanınada katkıda bulundu.

Milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon oldu. Kadın boksunda tarihimizdeki ilk altın madalya Busenaz Sürmeneli'den geldi. 

Busenaz Sürmeneli dediğini yaptı, altın madalya kazandı. 

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar boks 69 kiloda Milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, Çinli rakibi Hong Gu'yu mağlup ederek finalde altın madalyanın sahibi oldu. 

"BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ" 

Busenaz final maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Bekle Türkiyem o madalya gelecek bize, ülkemize gelecek. O yangınları da çıkaranlar, bir ölür bin diriliriz" diye konuşmuştu. 

"SÖZÜMÜ TUTTUM DEDE" 

Altın madalyayı kazanan Busenaz'ın ilk sözleri, "Bir yumruğum fedakarlık, bir yumruğum umut... Bir yumruğum geçmişte verdiğim emekler, bir yumruğum gelecek için kurduğum hayaller... Dede sana söz vermiştim. Sözümü tuttum" şeklinde oldu. 

TÜRKİYE TARİH YAZIYOR 

Tokyo 2020'deki 12. madalyasına ulaşan Türkiye, tarihinde en çok madalya kazandığı olimpiyat olan 1948 Londra'daki rekorunu egale etti. Madalya tablosuna Türkiye, 31. sıraya geldi. 

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya alan sporcularımız: 

Altın: Mete Gazoz 

Altın: Busenaz Sürmeneli 

Gümüş: Eray Şamdan 

Gümüş: Buse Naz Çakıroğlu 

Bronz: Hakan Reçber 

Bronz: Hatice Kübra İlgün 

Bronz: Rıza Kayaalp 

Bronz: Yasemin Adar 

Bronz: Ferhat Arıcan 

Bronz: Taha Akgül 

Bronz: Ali Sofuoğlu 

Bronz: Merve Çoban 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER