Ağrı Siyasetinde Yaprak Dökümü ''Yaşar Eryılmaz'ı Kaybettik''

Ağrı siyasetinde yaprak dökümü devam ediyor.Sağlık Eski Bakanı Yaşar Eryılmaz'ı kaybettik

Ağrı Siyasetinde Yaprak Dökümü ''Yaşar Eryılmaz'ı Kaybettik''

Anavatan Partisi Ağrı Milletvekili olarak başlayan siyasi yaşamını sağlık bakanlığı ile taçlandıran ve bu süreçte Ağrı’nın sağlık sorunlarına köklü çözümler üretmekle birlikte açtırdığı sağlık meslek lisaleri ile bir çok gencin meslek sahibi olmasına vesile olan son milletvekilliği döneminde Kızılcahamam kampnda Ağrı’nın menfaatleri doğrusltusunda partisi AKP ye rest çeken Ağrı siyasetinin duayyen ismi Yaşar Eryılmaz gecenin ilerleyen saatlerinde Ankara da tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybetti. 

Defin törenine ilişkin program henüz netleşmezken Eryılmaz’ın vefatı Ağrı’da üzüntüyle karşılandı. 

banner47
YAŞAR ERYILMAZ KİMDİR 

Yaşar Eryılmaz, 10 Haziran 1944'te Ağrı Doğubayazıt’ta doğdu. Babasının adı Rıza, annesinin adı Saime'dir. Üniversite tahsilini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaptı. 1972'de üroloji dalında uzmanlığını tamamladı. Elazığ ve Erzurum SSK hastanelerinde uzman hekim olarak çalıştı. 1980'de ABD Newyork Albert Einstein College Montefiore Hastanesi'nde bilimsel araştırmalar yaptı. 1983'te üroloji doçenti oldu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevlerini yürüttü. 1987 yılında başbakan Turgut Özal’ın isteğiyle Ağrı'dan milletvekili adayı oldu ve seçildi. 18., 19., 20. ve 21. Dönemde Anavatan Partisi’nden Ağrı Milletvekilliği yaptı. 2007 yılında 23. dönem seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ağrı milletvekili seçildi.[2][3] 48. Hükûmet'te Sağlık Bakanlığı yaptı. İngilizce bilen Eryılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
hakan aslanboga
hakan aslanboga - 3 yıl Önce

rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun amin

SIRADAKİ HABER