Ağrı'da Hırsızlık Sabıkasında Rekor Artış

Salgın günlerinde yaşanan hırsızlık olayları sonrası Ağrı'da hırsızlık yaptığı tespit edilerek sabıka alan kişi sayısında rekor bir artış yaşandı

Ağrı'da Hırsızlık Sabıkasında Rekor Artış

Pandemi süreci ile birlikte artan hırsızlık olayları sonrası Ağrı merkezde 102 kişinin hırsızlıktan sabıkası bulunduğu öğrenildi. 

Çoğu madde bağımlısı olan kişilerin uyuşturucu temini için kolaylıkla elden çıkarabileceği yükte ağır pahada hafif metaryalleri hedefledikleri görüldü. 

Bu tespitin ardından harekete geçen Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Ağrı’da çalıntı malları aldıkları tespi edilen  hurdacılara ağır cezalar kesti.  

Hırsızlığın önüne geçmek amacı ile yapılan tespitler sonucu ryhsatsız bir çok işletmede kapama yolu ile bertaraf edildi. 

Ağrı da hırsızlık yaptıkları tespit edilen ve sabıka kaydı oluşturulan kişilerin bir çoğunun büyük şehirlerde hırsızlık yaptığı ve salgın nedeni ile Ağrı’ya geri döndükleri öğrenildi. 

Büyük şehirlerde barınma sorunu yaşayan sabıkalı hırsızların aynı zamanda madde bağımlısı oldukları ve ihtiyaçlarını gidermek için ev ve işyerlerinin elektrik testisatı internet kablosu ve asansör kablolarını çaldığı çaldıkları kabloları eriterek meteryali hurdacılara sattıkları ve bu yolla da elde ettikleri paralarla uyuşturucu temin ettikleri öğrenildi. 

Türkiye de normalleşmenin başlaması  ile birlikte Ağrı’da azalan hırsızlık olaylarının sabıkalı 102 kişiden bir çoğunun yine büyükşehirlere gitmesinin neden olduğu tahmin ediliyor. 

Ağrı tarihinde 102 kişinin hırsızlıktan sabıkalı olduğu bir sürecin daha önce yaşanmadığı da bilinen bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2021, 00:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER