O Haber Sonrası Rektörden Torpilli Müdür Yardımcısı İstifa Etti

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Karabulut'tan torpilli yurt müdür yardımcısı istifa etti.

O Haber Sonrası Rektörden Torpilli Müdür Yardımcısı İstifa Etti

23 Haziran tarihinde Ağrı KYK da Skandal başlığı ile paylaştığımız haber sonrası oluşan kamuoyu baskısına dayanamayan müdür yardımcısı önceki hafta salı günü görevinden istifa etti. 

Ağrı Abdurrahman Arvasi Kız Yurdunda kalan R.A isimli öğrenci babası yurt aidatını ödemediği için yemekhanaden çıkarılmış ve kız öğrenciye ogün yemek verilmemişti. 

Yaşanan olayın dışarı çıkarılmaması için büyük çaba sarf edilmiş kız öğrenciye yemek verilmemişti. Rektörden torpilli Müdür yardımcısının habere taşınmaması için yerel basından bazı isimlerle iritibata geçildiğide gelen duyumlar arasında yer almıştı. 

Ağrı04haber olarak paylaştığımız haberin ardından olayın peşini bırakmadık ve 23 Haziran da manşete taşıdığımız skandal haber sonrası edinilen bilgilere göre  Rektör Abdulhalik Karabulut’tan torpilli yurt müdür yardımcısı Neslihan Demir 3 Ağustos salı günü görevinden istifa etti. 

İşte o haber ; 

-Öğrenci R.A'ya Borcu olduğu için Yurtta Akşam yemeği verilmedi. Arkadaşları içinde azarlanarak yemektenhaneden çıkartıldı.  

banner47
  Buda yetmedi kendilerini şikayet eden öğrenci R.A'ya müdahale edilerek, okul tekrarı verildi.  

  Ağrı Abdurrahman Arvasi Kız Yurdunda Kalan R. A yurt borcunun olduğu gerekçesiyle Akşam yemeği sırasında yemeği elinden alınarak idareden bekleniyorsun denildi.  

R.A idare biriminde Yurt Müd. Yardımcısı ile görüştükten sonra babasını arayarak kendisinin  yurt borcu olduğu için yemek verilmediği belirtti.  

Bunun üzerine baba İ. A. Gece vakti ağrıya giderek kızını aldırdı.  

  Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrenci olan R.A Yurt Müdür Yardımcısını şikayet ettiği için okulda da sıkıntılar yaşamaya başladı.  

  İddialara göre R.A bu durumu şikayet edince Yurt Müdür Yardımcısının A.İ.Ç.Ü de çalışan eşi yani rektör beyin özel kalemi, R.A nın derslerine müdahale ederek bir ders için okul tekrarı yapmasına neden oldu.  

  Kızının bu olaydan çok ciddi şekilde etkilendiğini söyleyen Baba İ.A;" Kızımı artık Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde okutmama kararı aldım. Fakir öğrenciler daha ağır şartlar altında öğrencilik hayatı yaşıyorlar Temel ihtiyacı bile karşılanamayan bir kız öğrenci çaresizlikler içerisinde her şey yapabilir,  

Olayla ilgili suç duyurusunda bulundum, Devlet'in herkese sahip çıktığını biliyorum, fakat basiretsiz yöneticiler yüzünden özellikle doğuda çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz" dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Sayın ibrahim çeçen beyin vakfı olan iç vakıf tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen burs üniversite personeli çocuklarına yada eş dost akrabalarına veriliyor bunun denetlenmesi lazım musluğun başındakiler hırsız ahlaksız vicdansız merhametsiz bir o kadarda parayı veren denetlemeyen yönetilerde sorumludur zaten personelin bir geliri maaşı var be vicdansızlar akbil parası olmayan yaya okula gelip giden öğrenciler var yemek bile kendi adamlarınıza bedava siz nasıl insansınız fakir çocuklar aç iken kendi çovuklarınıza het şey bedava yemek bedava burs hesapta Allahtan korkun zaten kuldan utanacak yüz yok sizde zannetmeyin bu yaptıklarınız yanınıza kar kalacak bunları halkımız bir köşeye not etmişler zamanı gelirse hesaplar görülecek

Adem
Adem - 3 yıl Önce

Peki orda yıllarca oğrenciyi sumuren yenilmiyecek yemek çıkaran işletmecinin hiçmi suçu yok

Asi
Asi - 3 yıl Önce

Gençlik spor çalışanları olarak dert anlatacak sorumlu alamıyorum.

Ağrı'daki gurbet ci
Ağrı'daki gurbet ci - 3 yıl Önce

Ağrı 04 haberi tebrik ediyorum iyi bir iş çıkarmış keşke bu işi birazda ha derine inerek şu sosyal yardımlaşmadan faydalanan zenginleri gündeme getirsede bu zenginler elini ayağını çekse, gerçek yardım sahipleri faydalansa, buradan devlet yetkililerine seslenmek istiyorum sosyal yardımlaşma kuruluşlarını denetleyin, bu denetleme vakıflarda değil sahada olmasını istiyorum zati hali ile zaten haramı helali düşünen hiç yok Allah islah eylesin.

Ağrı'lı Kardeşiniz
Ağrı'lı Kardeşiniz - 3 yıl Önce

Ağrı04haber ekibini böylesi üzücü bir habere imza atması sebebi ile tebrik ediyorum. Gelir düzeyi elvermedigi halde öğrenci okutmaya, çok daha önemlisi bütün zorlukları göze alarak evlatlarini şehir dışına göndermek, günümüzde çok da kolay olmasa gerek. Bu durum bana eski Türkiye'de hastanelerde, morglarda rehin tutulan insanlarımızı hatırlattı. Allah sonumuzu hayreylesin. Özel eğitim kurumlarını anlarım ama devlet kurumlarında da parası olmayana ekmek, su dahi verilmeyecek seviyeye gelindiyse gerçekten vay halimize.

SIRADAKİ HABER