Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Değişti

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin Kızağa çekildi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Değişti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı bir çok il milli eğitim müdürünü görevden aldı. 

Ağrı’ya atanmasının ardından yerel seçimlerde adından daha çok siyaset arenasında bahsettiren ve uzun süre gündemde kalan ve en son olarak öğretmenler odası açılışı ile gündeme gelen Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin görevden alınarak bakanlık emrine çekildi. 

Kızağa alınan Tekin’in yerine Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü olarak Kırıkkale Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Atandı. 

Yeni Ağrı Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek Kimdir? 

1979 yılında Amasya´da dünya geldi. 19 Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesinde Sosyoloji alanında Yüksek Lisans yaptı. Müdür Yetkililik, Halk Eğitim Müdür Başyardımcılığı, Halk Eğitim Müdürlüğü, Okul Müdürlüğü, Şube Müdür Vekilliği, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, Keskin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Evli 2 çocuk babası olan Hasan KÖKREK son olarak Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevindeydi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2021, 23:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
SÖZLER MERT İNSAN NAMERT
SÖZLER MERT İNSAN NAMERT - 3 yıl Önce

Yapılan bu son atama bir gerçeği yine ortaya koymuştur. Bu ilin milletvekilinden, belediye başkanından, il başkanından habersiz gerçekleştirilen bu atama şehrin sahipsiz olduğunu ve kimsesiz olduğunu gözler önüne sermiştir. Yada başımızda siyasetçi diye şehrin sesleri diye nitelendirdiklerimizi fazla mı abartıyoruz ? Yıllardır şehrin dinamiklerinden, yapısından ve işleyişinden birhaber olarak yapılan bu atamalar şehrimize ne gibi katkılar vermiştir ? Bu şehirde yıllardır görev yapan ve şehrin ileri gelen eğitimcilerinden kimse yok mu ? Bu soruların ardı arkası kesilmeyecek derecede fazladır. Ve bu soruların muhataplarından gereken cevapları bekliyoruz.

Vatandaş
Vatandaş @SÖZLER MERT İNSAN NAMERT - 3 yıl Önce

Değerli kardeşim sunduğun fikre büyük oranda katılıyorum fakatt bir okul müdürü bile okulu derebeyi gibi yönetiyor bizim memlekette ve eğitime hamallıkla yürütülen ticari işletmeymiş gibi temelde bakıyor hani ağrıda nerde böyle bakmayacak yönetici veya idareci!? 50 yıldır bakıyoruz olanıda küçümseyen bir toplumumuz var gereken değeri onlar yerine saldırgan davranan eğitimi batıran insanlara veriyoruz bu bahsettiğim sayılı gerçekten eğitimci insanlarımızıda ya bastırıyoruz ya kaçırtıyoruz buralardan,bu tarz şeylerin daha çok konuşulup tartışılması dileğiyle.

Ağrı, Ağrı Olalı....
Ağrı, Ağrı Olalı.... - 3 yıl Önce

Yıllarca sorunun kaynağını hep dışarıda arayıp durmanın neticesidir bu gelinen durum. Adeta genlerimize işleyen herşeyi Devlet'ten bekleme alışkanlığı sebebiyle aslında çok yetenekli ve basiretli insanlarımız varken Ağrı'ya dışarıdan atamalar yapılmaya devam edecektir.

Aydan Duman
Aydan Duman - 3 yıl Önce

Ağrılı olması neyi değiştirir. Durun ben soyleyim adam kayırsın kendi eşini dostunu akrabasını öncelesin diye mi istiyorsunuz Ağrılı olmasıni

Vatandaş
Vatandaş @Aydan Duman - 3 yıl Önce

Ağrı kardeşim peygamberimizi yanlış örneklendiriyorsun mağlesef efendimiz eğitimi yahudi hristiyan öğretmenlerede verdirmiştir hatta ecnebi memleketlerden uzmanlar getirtmiş o insanlar sürdürmüş mekkede bütün ailelerden çeşitli konulardan görevliler var lütfen islam ve peygamberi konuşurken dikkatli olalım yoksa Allah korusun iftira ve milleti yanlış yöne sevketme olur hatta imanlıyım sanıp bir ton geri dönüşsüz günahla ahirete intikal ettirirsin bilen insanların bilmiyordum deme ayrıcalığı olmaz bir çok düşünün ayeti kerimesi vardır,hakikat ne onu aramaya devam inşAllah.

Ağrı, Ağrı Olalı
Ağrı, Ağrı Olalı @Aydan Duman - 3 yıl Önce

Aydan Duman, yazının tamamını dikkatlice okumadın galiba. " Yetenekli ve Basiretli" yönetici olduktan sonra benim memleketimin insanı dururken neden dışarıdan birileri gelip yöneticilik yapsın ki!!!
Dıger bir husus, Alemlere Rahmet olarak gönderilen Efendimiz dahi etrafında hep akrabalarını tutmuştur. Örnek mi istersin; İlk halife ve Peygamberimizin Kayinpederi hz. Ebubekir vefat edene kadar Efendimizin yanındaydı hep. Hz. Hamza Efendimizin amcası, Müslüman olduktan sonra Efendimizin mücadelesinde hep en ön saftaydi. Yetmedi mi?? Ya hz. Ali'ye ne demeli!! Efendimizin damadı ve amcasının oğlu. Bu liste uzayıp gidiyor. Bu ismini andığım cennet mekan insanlar Yetenekli ve Basiretli olmasaydı Efendimizin yanında tutunmalari ve dahi tutunabilmeleri mümkün olur muydu?? Asla.....! Şüphesiz ki bu durum düşünebilen insanlar için büyük anlam ihtiva etmektedir.
Bu sebepten ötürüdür ki, Yetenekli ve Basiretli olduktan sonra akrabaların belli kadrolara yerleştirilmesinde bir beis bulunmamaktadır. Hülasa, dışarıdan atama ile gelen 3 yıl durup gidiyor. Biz yine kendi başımıza kalıyoruz.

Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Adamın ne eksiği vardıda aldınız tam eğitim bir yola giriyor hurraaa hemen değiş,eğitimi işletmeye çevirirsen kontrol altında tutayım mantığıyla hareket edersen mağlesef çağı yakalamayı bırakın finlandiya ve çad arasındaki kadar mesefa oluşur bir çok nedenden dolayı bu değişiklik bence oldukça zararlı ve yanlış oldu yerli yabancı mevzusuda siasi ve bir o kadar yanlıştır bence en başta okul müdürleri bile yabancı olmalı eğitim yönetiminde zorbaca mobbing uygulayarak yönetim anlayışını yerlilik tamamen tetikliyor burda ve sanırım gelişmenin önündeki en ciddi sorunlardan biride budur.

Ağrı, Ağrı Olalı...
Ağrı, Ağrı Olalı... @Vatandaş - 3 yıl Önce

Vatandaş kardeşim, yerli ve milli olması bu kadar önemsiz ise mevcut hükumetin elinden gelse (kurban olduğum Allah'in bizlere sınırsız ve ucretsiz bahşettiği)havayı, suyu bile yerlileştirip millileştirmek istemesi amaçsızca yapılan bir hesaplama değil!!!
Dışarıdan gelen/getirilen hiç bir şey/hiç bir kimse ilanihaye bu bölgede durmayacagi için sadece yaraya tuz basmak olur. Memleketimizin az gelişmişlik yarasına tuz basmaya değil merhem sürecek, derman olacak yöneticilere ihtiyacı var. Ha bunu söylerken Gaffar Okan, Recep Yazicioglu gibi Anadolu evlatlarının varlığını da hariç tutuyorum. Bize Rumeli'nin şaşalı, afilli yöneticileri lazim değil. Anadolu'nun havasını solumuş, toprağına ayağı değmiş, tuzuna ekmeğini banmış yöneticiler lazım.

Sözler Mert İnsan Namert
Sözler Mert İnsan Namert - 3 yıl Önce

Değerli okuyucular, yorumlarınız için öncelikle hepimize teşekkür ediyorum. Bu memleketin birçok sorunu var. Burada yaşayan tüm ağrılılar olarak hepimiz bu sorunların sebeplerini, nedenlerini ve gerçekliklerini bilmemize rağmen yeri geldiği zaman sesimizi çıkartamıyoruz ya da çıkartacağımız zaman bazı kesimler tarafından engelleniyoruz. Sizlere naçizane tavsiyem şudur ki; tartışın, eleştirin ve okuyun. Toplum olarak önceliklerimizin bunların olması gerektiğini biliyorum. Ve asıl konumuz olan yapılan bu görevlendirmenin yersiz olduğunu, önceki milli eğitim müdürünün şehrimize herhangi bir katkı sunmadığını ve eğitime yönelik basiretsiz bir portre çizdiğinden ötürü il belediye Başkan’ın ve il başkanın ortak hareket ederek il milli eğitim müdürünün değiştirilmesi taraftarı olduğu gerçeği ortadayken, il milletvekilinin siyasi kaygılar güderek il başkanın ve il belediye başkanın isteğini görmezden gelmiştir. İçerdeki siyasi çekişmelerden yine şehrimiz kendi nasibi almıştır. Sözü fazlaca uzatmadan bu görevlendirmenin gereksiz olduğunu ve şehirimizin eğitimcilerinden ve değerli yöneticilerinden bir kişinin bu görevin layığı olduğunu ileri sürerek lafımı bitirmek istiyorum. Ve sizde benim gibi düşünüyorsanız eğer sizden tavsiye olarak isim belirtmenizi rica ediyorum. Benim tavsiye olarak ileri süreceğim isim; Bekir T.


SIRADAKİ HABER