Ağrı'da Kerbela Anma Programı Yapıldı

Ağrı'nın Taşlıçay İlçesinde Ehlibeyt Yeşil Cami Derneği tarafından Kerbela Anma törenleri gerçekleştirildi.

Ağrı'da Kerbela Anma Programı Yapıldı

Ağrı’da Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve yakınlarının Kerbela’da şehit edilmesinin yıl dönümü için anma programı düzenlendi.

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde Ehlibeyt Yeşil Cami Derneği tarafından ilçe merkezinde hazırlanan anma programına, çok sayıda kişi katıldı. Mezarlık ve Yassıkaya Köyü ziyaretinin sonrasında Türk bayrakları ve Hz. Ali’nin posterlerinin taşınmasıyla Ehlibeyt Yeşil Cami önüne kadar yürüyüş yapıldı.

İlahiler ve sinezenler eşliğinde devam eden anma programında konuşan Vali Dr. Osman Varol, Hz. Hüseyin ve yarenlerinin katledilmesinin ardından pek çok ders çıkartılması gerektiğini belirterek, “Bakın, daha birkaç gün önce yaşadığı çok hayati meseleleri bile çok kolay unutabilen fani insanoğlu, 1400 sene önce olan bu hadiseyi ve acısını sanki dün ve bugün sabah olmuş gibi yaşayabilmektedir. Kerbela olayından çıkarmamız gereken derslerden birisi de budur. Gerçekten insanoğlunun, hassas konularda üzerine düşen vazifelerle ilgili yaşadığı olayları hafızasından silmesi mümkün değildir. Hazreti Hüseyin efendimiz orada doğru bildiği, haklı gördüğü davası için canını ortaya koymaktan bir saniye bile tereddüt etmemiştir” dedi.

"Adaletsizliğin yanında olmayın"

Üzerinden gelinmesi gereken diğer bir meselenin de nefis olduğunun altını çizen Vali Varol,  “Lütfen dünya, para, mevki, makam ve iktidar hırsı için haksızlık ile adaletsizliğin yanında olmayın” ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2021, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER