Yıldız Acar'dan Tokat Gibi Cevap

Doğubayazıt Belediye başkanı belediye hakkında yapılan yalan habere tokat gibi cevap verdi. Acar hiç bir iddianın karşısında susmayacağımız gibi belediyemize yönelik bu ahlaksız tavrın hesabını da hukuk nezdinde soracağız dedi.

Birilerinin hayal edemediğini inşa etmek için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bizim bildiğimiz kadarını  sizde biliyorsunuz aslında ki bu inşa süreci siyasetten nemalanan ve zaman zaman demokrasi dışı yollarla idare edilen Doğubayazıt Belediyesini kendi taşeronu olarak gören zihniyetleri fazlasıyla rahatsız etmiştir.  

  Bu minvalde yeniden inşasına başladığımız ve yarınların büyük müjdelere gebe olduğu Doğubayazıt’ımız da aynı çizgide buluşması imkansız diye nitelediğimiz muaarızlarımız tarafından organize bir taarruzla abluka altına alınmak istenmektedir.  

  Doğubayazıtla bütün ilişkisi Gürbulak Freshopları olan sözde gazetecilerin ücret mukabilinde hukuk diliyle manşete taşıdıkları haberlerin bir kıymeti harbiyesi olmadığı kesindir.  

  Biz yine de kurumsal kimliğimizin zarar görmemesi Doğubayazıt Belediyesinin çirkinliklerle anılmaması adına ‘’sinek küçüktür sadece mide bulandırır’’ deyiminin hayat bulmaması ve midemizin bulanmaması için halkımıza açıklama yapma gereği duyduk.  

  Sevgili Bazid Halkı 390 ı hazine malı olmak üzere toplamda 700 dönüm bir alana kent meydanı yapmak için dönümü 33 bin liradan 309 dönüm arazi aldık Doğubayazıt’ta kazandığı sermayeyi dışarı taşıyanlar kentin arsa değerlerinden de bihaber olunca Doğubayazıt tarihinin ilk ve belki de en önemli projesine kara çalmaya çalıştılar, yakmaya alışanlar yapmaya çalışanları anlamazlar dedik sustuk ,bizim suskunluğumuzdan cesaret alan lüks arabalarından inip bir vatandaşla selamlaşmayanlar bu kez her gün şikayet ettikleri yol sorununa vurduğumuz neşterden duydukları rahatsızlığı kusmuşlardır. Kusmuşlardır diyoruz zira onlar ihale ofisini ele geçirip   komisyon masalarında kendilerine pasladıkları akçelere alışkındırlar.  

  Arkadaşlarımızla birlikte MÜCADELESİNİ VERDİĞİMİZ HALKIMIZ VE KADİM kentimizin mistik dokusuna ihanet eden Xani’nin ruhunu inciten bu çete kapitalizmin kucağında Kürt düşmanı bir yapıdan öteye geçememiş marabası olmayan Kürd’ü de ispiyon diliyle ,Bazid’e hizmet etmekten alıkoymuştur .  

  Biz bu çok yönlü, tek amaçlı çetenin zenginleşen tekerine çomak soktuğumuz için akıl almaz senaryoların kurbanı edilmeye çalışıyoruz.  

  Biz kendmizden eminiz , istediğimiz sizin de bir takım oyunların kuklası sözde basının oyunlarına alet olmamanız itibar etmemeniz.  

  Biz kentimizin her metrekaresinde rüştünü ispatlamak mücadelesinde bir yönetim anlayışı ile Bayazide hizmet etmeyi sürdürmekten asla geri kalmayacağız . Sizde kendi rant kapılarını yeniden aralamak için komisyon basan ,kiralık haber siteleri satın alanlara fırsat vermeyeceksiniz hep birlikte yaşanılabilir bir Doğubayazıt için mücadelemizi ilk günkü diriliği ile güneşin doğuşundan batışına kadar kararlılıkla sürdüreceğiz  

  Siz uyurken biz kapınızı bekleyeceğiz , siz yatarken biz mücadelenizi vereceğiz ama sizi demokratik temayyüller dışında bir köle sistemine mecbur bırakmak cihetinde olanların tepesine dikilmekten ve Bazid’in mücadelesini vermekten asla vazgeçmeyeceğiz  

  Doğubayazıt kimsesiz değildir, çaresiz değildir ,çaresizseniz ,çare sizsiniz …..  

  Şimdi hep beraber petrolün yeşiline bulaşmış hukuk dili ile size iftira atanlara hep beraber EDİ BESE DEME zamanıdır... 

Belgelerini tüm kamuoyu ile paylaşmaya hazır olduğumuz iddialarda ismi geçen arkadaşlarımızdan Asfalt Kontrol Komisyonunda bulunan Ahmet CERAV 26.05.2021 tarihinde “iş yoğunluğundan dolayı asfaltı sağlıklı bir şekilde kontrol edemediğini” gerekçe göstererek görevinden alınması yönünde Başkanlığımıza dilekçe vermiştir. Bu dilekçenin Başkanlığımız tarafından uygun görülmemesiyle tekrar aynı gerekçeyle 29.06.2021 ve 27.07.2021 tarihlerinde tekrar başkanlığımıza başvuruda bulunmuş, son dilekçesi Başkanlığımızca uygun görülmüştür. 

Yine Harun UNÜS de tamamen kendi hür istek ve iradesiyle 07.06.2021 ve 27.07.2021 tarihlerinde aynı gerekçeyle Başkanlığımıza talepte bulunmuş ilk talebi kabul edilmemekle birlikte, son talep Başkanlığımızca kabul edilmiştir. 

Arkadaşlarımızın kameralar önünde beyanı da açık ve net olarak göstermektedir ki Doğubayazıt Belediyesi bir takım çıkar guruplarının emir verdiği bir kurum olmadığı için hedefe konmuştur. 

Son olarak şunu belirtmek isterim ki Doğubayazıt Belediyesi tüm ihaleleri açık ihale yöntemi ile gerçekleştirmiş bahse konu asfalt ihalesi aynı zamanda e teklif verilerek gerçekleşmiş bir ihaledir yaklaşık maliyeti 29 milyon olan ihale yüzde 46 kırım yapan ve işi 15 milyon bedelle üstlenen firmada bırakılmıştır. 

Şayet biz bu işlerden rant devşirme düşüncesinde olsak iddiaların sahibinin geçmişte uygulattığı yöntemlerle ihaleyi davet usulü yapardık. 

Buradan yine sizlerin huzurunda söz veriyorum Bazid Halkının hakkının tek kuruşunu çetelere yedirtmeyeceğim ve Bazidlinin onurunu incitecek tek bir açıklamaya karşı sessiz kalmayacağım. Bazid’i sahipsiz zanneden tüm çeteler şunu bilsin ki Doğubayazıt halkından daha büyük bir güç tanımıyor ve dayatmaların karşısında botun eğmiyoruz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER