Ağrı da ''Hendek Davasına'' Ceza Yağdı

Ağrı da Hendek davasında ceza yağdı

Ağrı da ''Hendek Davasına'' Ceza Yağdı

Ağrı da Hendek davası olarak bilinen PKK/KCK davasının karar duruşması dün yapıldı.gece geç saatlerde sonuçlandırılan davada sanıkların tümü ceza aldı. 

14 Mart 2016 tarihinde Halkların Demokrasi  Partisi İl Binası basılarak gerçekleştirilen operasyonda sözde seminerlerle öz savunma yapılanması, kentte 21 Mart öncesi devrimci halk savaşı başlatmak ,çukur kazmak ve kazılan çukurlara bomba ve mayın yerleştirmek gibi özel savaş tekniklerinin anlatıldığı iddiasıyla çok sayıda  kişi gözaltına alınmıştı.

banner47
Gözaltına alınanlardan 26 sı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş 26 kişinin tutuklanarak yargılanması hükmüne varılmıştı.

14 Mart 2016 da gerçekleştirilen operasyonla tutuklanan ve tutukluluk halleri devam eden 27 sanık bu gün Ağrı adliyesinde karar duruşması için hakim karşısına çıkarıldılar. 

Hendek Davası olarak bilinen dosyanın karar mahkmesi dün yapıldı gece geç saatlere kadar devam eden davada 27 sanık kişi 6 ile 9 yıl arasında değişen hapis cezası ile cezalandırıldı.Sanıklar cezaevine gömderilirken bir sanığık da yattığı süre göz önüne alınarak tahliyesi edildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER