Yerel Seçimler Kasım Ayın da mı?

2019 yılının Mart Ayında gerçekleşmesi gereken yerel seçimlerin erkene alınması konuşuluyor

Yerel Seçimler Kasım Ayın da mı?

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde istediği sonucu alan Ak Partide 2019'un Mart ayında gerçekleşmesi gereken yerel seçimlerin erkene alınması konuşulmaya başladı.

Cnn Türk'te katıldığı programda 2019 yılının Mart ayında yapılması gereken yerel seçimlere ilişkin açıklama yapan Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba belediye seçimlerinin 2018 yılının Kasım Ayında yapılmasının daha doğru olacağını söyledi.

Fakıbaba'nın açıklaması ile birlikte yerelde aday olmayı düşünenlerin sosyal medya hesapları üzerinden mesaj verdikleride dikkatlerden kaçmadı .2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerin ardından belediye başkanı seçilen ve görevden alınan başkanların sayısı 11 Aralık 2017 tarihi itibari ile 106 idi.

Bunlardan 93'ü Hdp'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde  yerel seçimlerde  desteklediği BDP li ,9'u Ak Parti,3 Mhp ve 1'i Chp'li Belediye Başkanlarıydı. Bdp'nin kazandığı  Belediyeler kayyum atama yolu ile hizmetlerini sürdürüken diğer belediyelerde istifa yolu ile encümen listelerinden seçilen başkanlarla hizmet vermeye devam ettiler.

106 Belediye Başkanının görev süreleri dolmadan boşalttıkları koltuklarında ülke gündemini çokça işgal ettiğibir süreçte Ak Parti'nin bu yönde bir hamle geliştirerek yerel seçimleri öne çekmesi beklenirken.seçim süresine 1 yıldan az zaman kalması ve yerel seçimin anayasaya göre erkene çekilelemesini nasıl bir yöntem ile aşacaklarıda merakla bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER