Teşekkürler Ağrı Spor,Teşekkürler Barikat 04,Teşekkürler Ağrı

Ağrı da yer gök Leyla

Teşekkürler Ağrı Spor,Teşekkürler Barikat 04,Teşekkürler Ağrı

İlimizi başarıyla temsil eden Ağrı 1970 Spor kulübü ve Ağrı Sporumuzun taraftar gurubu Barikat 04 kentin her meselesinde ve her merhalede mücadele ruhunu sürdürüyor.

Ağrı 1970 Spor Kulübü ve Barikat 04 taraftar gurubu öncülüğünde sosyal medya üzerinden yapılan duyurularla bu gün saat 17:30 da Ağrı Merkez Dört yol kavşağında gerçekleştireceğini duyurduğu yürüyüş sivil toplum kuruluşlarının sabote etmesine rağmen  toplanan 1000 aşkın Ağrılı tarafından gerçekleştirildi.

Barikat taraftar gurubunun tribün önderlerinin organize ettiği yürüyüşe çok sayıda Ağrılı katılırken kadınların çokluğu dikkat çekti.

Vatandaşlar Leyla ve Eylül’ün resimlerinin bulunduğu dövizlerle acılarını sloganlaştırıp idam taleplerini dile getirdiler.

banner47
Yürüyüş öncesi gurup adına açıklama yapan Kadir Barışan, son günlerde ülke gündeminde olan taciz, tecavüz, çocuk istismarı ve çocuk ölümlerinin toplumda derin yaralar açtığını söyledi.

Hayatını kaybeden çocuklarla birlikte toplumun vicdanını, töresini, insanlığını yitirdiğini ifade eden Barışan, "Müslüman olduğumuzu söylüyoruz. İslam ahlakıyla yaşadığımızı iddia ediyoruz. Lakin ortaya çıkan bu çirkin olaylar adeta cahiliye döneminde çocuklarını diri diri toprağa gömen müşriklerin yaptıklarını andırıyor. Eylül'lerimiz tecavüze uğruyor ve katlediliyor, Leyla'larımız kaçırılıyor ve açlığa terk ediliyor. Yüreklerimiz parçalanıyor, ağlamak istiyoruz. Kimimiz acımızdan, kimimiz suçluluk duygumuzdan." diye konuştu.

Allah'tan "Kahhar" adıyla çocuklara yönelik saldırıları yapanları kahretmesini dilediğini aktaran Barışan, ülkede bu tür acıların yaşanmasını artık istemediklerini vurguladı.

"Bu aşağılık insanların içimizde yaşamasını istemiyoruz. Devletimizin bu olayları en kısa zamanda çözeceğini ve suçluları en ağır şekilde cezalandıracağına inanıyoruz. Leyla'nın, Eylül'ün ve daha nice canına kı yılan körpe evlatlarımızın katledilişine sessiz kalmayacağız. Toplum olarak gerekli tepkiyi verebilirsek bundan sonra bu tür olayların yaşanmayacağını düşünüyoruz. Toplum vicdanının rahatlatılması için ve bir daha bu tür vahşetlerin yaşanmaması için gerekli yasal mevzuatların ve kanunların düzenlenerek hayata geçirilmesini istiyoruz."

Açıklamanın ardından Cumhuriyet Caddesi'nde sloganlar atarak yürüyüşünü yapan grup daha sonra sessizce dağıldı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER