Ağrı'da İhmal Can Almaya Devam Ediyor

Son bir yıl içinde 3 farklı ihmalden kaynaklı yaşanan ölüm olaylarına bir yenisi daha eklendi.

Ağrı'da İhmal Can Almaya Devam Ediyor

Ağrı merkez bir firmaya ait kum çekilen alanda oluşan yapay gölette 2 kardeşin ölümünün ardından ,Tutak ilçesinde Patnos Tutak karayolunun yapımı sonrası oluşan ve önlem alınmayan agölette bir çoban hayatını kaybetmiş ve son olarak da 100 yıl mahallesinde henüz 6 yaşındaki bir kız çocuğu bataklıkta kaybolarak hayatını kaybetmişti.

Ders almadığımız ihmaller sonrası yeni bir ölüm haberide Diyadinden geldi .ve son bir yılda 4 farklı ölüm çıukurunda 5 çocuk hayatını kaybetti.

Diyadinde yaşanan olay şu şekilde gelişti ;

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde amcası ile birlikte çobanlık yapan İran uyruklu 12 yaşındaki çocuk, hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre Ağrı’nın Diyadin ilçesinde saat 17:45sularında meydana gelen olayda, Murat Kanyonları mevkiinde amcası ile birlikte koyun otlatan 12 yaşındaki İran uyruklu Arsalan Doudkanlou iddiaya göre Murat Nehri üzerinde kurulan kum ocağında işlenmek üzere çıkarılan kum nedeni ile oluşan gölete düşen koyununu kurtarmaya çalıştığı esnada dengesini kaybederek gölete düştü. Bir süre suda çırpınan çocuğu fark eden çevredekiler, çocuğu kendi imkanları ile kurtaramayınca durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine giden jandarma, polis, itfaiye, AfAD, sağlık ekipleri ve vatandaşlar gözden kaybolan çocuğu kurtarmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonuç vermeyince Van’dan gelen Polis Su Arama Kurtarma ekibi, yaklaşık 4 saat sonra İran uyruklu çocuğun cansız bedenini sudan çıkardı.

Çocuğun cansız bendeni otopsi yapılmak üzere Ağrı eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER