Ağrı da Kadınların Marka Tercihi "Nuh'un Kenti Oldu"

Ağrı da girişimci kadınların kurduğu kooperatifte marka tercihi olarak Nuh'un Kenti ismi ile üretime başladı.

Ağrı da Kadınların Marka Tercihi "Nuh'un Kenti Oldu"

Vali Varol, Nuh'un Kenti Kadın Kooperatifinin Üretim Alanının Açılış Programına Katıldı

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol  Nuh'un Kenti Kadın Kooperatifinin kullanımına sunulan üretim alanının açılış programına katıldı.
 
Üretim alanında kadınların desteklemesi, Ağrı'nın  yöresel ürünlerinin markalaşması ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla TRT Parkı'nda bulunan atıl bina Ağrı Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi bütçesi ile yenilenerek Nuh'un Kenti Kadın Kooperatifi'nin kullanımına verildi.
 
Ağrı da  kooperatifleşme yolu ile bir araya gelen, üretimleri ile hem ilin ekonomisine hem de ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen girişimci kadınların kullanımına sunulan üretim alanın açılış programında kurdele kesen Vali Varol:'İnsanlarımızın sıklıkla geldiği TRT Parkı hayata geçirdiğimiz bu ve benzeri projelerle canlanacak, kadın kooperatifimizce yapılacak hayırlı işlerle hemşehrilerimize güzel hizmetler sunulacaktır. Bugün, çaba gösteren kadınlarımızın faaliyet içerisinde olacağı ve gelir elde edecekleri anlamlı bir etkinlikte bir aradayız. Bunun bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyor, hayırlı olması temennisinde bulunuyorum.' dedi. 
 
Açılışın ardından yöresel ürünler, marmelat, reçel, turşu gibi ürünlerin üretim alanlarında incelemelerde bulunan Vali Varol,girişimci kadınlarla bir süre sohbet ederek üretim süreçlerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
 
Son olarak Vali Varol,  üretilen yöresel ikramların tadına bakarak, desteklerin kadınların sosyo ekonomik hayata katılımını sağlamak noktasında önem arz ettiğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER