İHH Ağrı'da ki Yangının Yaralarını Sarmaya Çalışıyor

Ağrı da yaşanan ve ailenin 3 ferdinin hayatını kaybettiği yangında geriye kalanların yaraları sarılmaya çalışılıyor.

İHH Ağrı'da ki Yangının Yaralarını Sarmaya Çalışıyor

Ağrı İHH Murat Ailesi İçin Verdiği Sözü Yerine Getirdi 


05 Aralık 2020 tarihinde Ağrı'da evlerinde çıkan yangında eşi ile 2 çocuğunu yaralı kurtarıp,  alevlerin arasında kalan 2 çocuğunu kurtarmak için tekrar alevlerin arasına dalan Özgür Murat kardeşimiz ne yazık ki, kendisi ve  yangının içinde kalan iki çocuğuyla birlikte hayatlarını kaybettimişti.
Yangının ardından oluşan bu büyük acı karşısında tüm Ağrı halkı kenetlendi. Adeta bu ailemizin yaralarını sarmak için toplumsal bir seferberlik içinde hareket etti.
Ağrı Kızılay şubesinin MURAT ailesi için  başlattığı yardım kampanyasına bir çok kişi ve kurum destek verdi. Başlatılan kampanyayla  kısa sürede toplanan yardımlar sonucunda kahraman baba Özgür Murat'ın geride bıraktığı ailesine bir daire alındı. Bizler Ağrı İHH olarak bu acı olayın ilk gününden itibaren hemen acil yardım ekibimiz ile yanan evi ziyaret edip neler yapabileceğimizi istişare ettik. Geride kalan 3 yetim çocuğumuzu eğitim hayatları boyunca destekleme kararı aldık. 
Ardından Kızılay'ın başlattığı kampanyaya tam destek vereceğimizi ilan ettik. 
Ayrıca bu kapsamda alie için alınacak olan evin mobilyasını Ağrı İHH olarak temin etme vaadinde bulunduk. Ağrı Kızılay şubemiz ile bu süreçte sürekli koordinasyon içinde hareket ettik. Ailemize evin alınmasından sonra biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için harekete geçtik. 
Hamdolsun bu gün değerli bağışçılarımızın verdiği desteklerle ailemiz için söz verdiğimiz ev eşyalarını teslim ettik.
Rabbim Özgür MURAT ve iki çocuğuna gani gani rahmet eylesin. Geride kalan eşine ve ailesine sabırlar diliyoruz.
Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlere, kurum ve kuruluşlara ayrıca Ağrı'nın bu acı hadise etrafında tek yürek olması için büyük bir emek sarfeden basına teşekkür ederiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER