İlhami Esin'den, AKP'li Çelebi ve Dinç'e ''Vatandaşın Hakkını Gasp Ettiniz''

İlhami Esin Ak Parti Milletvekili Ekrem Çelebi ve Patnos Ak Parti İlçe Başkanı Tekin Dinç'e fena patladı

İlhami Esin'den, AKP'li Çelebi ve Dinç'e ''Vatandaşın Hakkını Gasp Ettiniz''

Ağrı da Deva Partisinden Ak Partiye yolsuzluk iddiası

Deva Partisi Patnos İlçe Başkanı İlhami Esin Ak Parti Patnos İlçe Başkanı Tekin Dinç'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından fena patladı.

Esin,Dinç'in sosyal medya hesabından aleyhine sarf ettiği sözler sonrası Ak Parti Milletvekili Ekrem Çelebiyide hedefine koyarak ''vatandaşın hakkını gasp ettiklerini iddia etti.''Yazının tamamı şu şekilde;

AKP Patnos ilçe başkanı, kendi Facebook sayfasında beni ve ailemi hedef alarak yazdığı yazıya cevabımdır . (07 12 2020 yazdığı yazı) yazısını kaldırır umuduyla bekledim ama ne yazık’ki iktidar’da güç zehirlenmesi yaşadığından cevap veremeyeceğimi düşündü.

Bizim bu gibi polemiklere girmemiz ne aile,ne de siyasi terbiyemize uygun gelmez. Ama,illa bir cevap verilecekse O da aile fertlerimizin hiç birinin,devletten ihale almadığı gibi,devletin arazisine,mülküne kendine fayda getirecek bir çaba içine girmemiş olması anlayana en anlaşılır cevaptır. Aksine ailem,her zaman halkın dertleriyle ilgilenmiştir. Barışında,düğünde başkasının olanaklarını kullanmadan kendi kaynaklarını kullanarak hizmet vermiştir. Sürekli kendi imkanlarını kullanarak halkının sıkıntılarını göğüslemiş olan bir aileye çamur atmak; Kimsenin Hakkı’da haddi’de değildir.

Sizler kusuru: Kendi yaptığınız yandaş ve akraba kayırmalarınızda arayın . Bir de,koca devletin gücünü arkanıza alarak,çaresiz bıraktığınız insanların yıkık gönüllerinde…

Şeyh Edebali damadı Osman’a (Osman Gazi) “Oğul,insanı yaşat ki devlet yaşasın” demiştir. İnsan kaynaklı olmayan,Doğa ve çevre düşünülmeden yaptığınız bir iki beton yığınlarıyla hizmet yaptığınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Herkese eşit mesafede olması gereken İŞKUR ve Sosyal Yardımlaşmada ayrım yapmadan; Patnos’ta siyaset yapan birkaç güzel aileyi taklit ederken bile,ne denli beceriksiz olduğunuzu görmemeniz ise,tamamen sizin eksikliğinizdir.

Siyaset yapanların ardından yapılan dua ya da küfürlerle orantılıdır. Bir memleketi tanımadan o memlekete siyasette, hizmette yapılmaz. Memleketin sosyolojik ve psikolojik altyapısını bilmeden yapılan siyasete gösterilen teveccüh: Arkasına aldığı devlet gücü,ekonomik dayatmalar,baskılar ve tehditlere rağmen sandığa yansımış olan orandır. Aldığı oyun oranı ile alamadığının muhasebesini yapamayanların “Siyaset yapıyoruz.” diye ortalıkta ahkam kesmesi ise,trajediden başka bir şey değildir.

Bir Öğretmenin öğrenci velisine “Ben çocuğuna bir yıl boyunca A,B,C harflerini Hatta matematikte 1’den 10 a kadar saymasını öğrettim.” demesi

Bir doktorun “Hastanızı muayene ettim,hatta ilaçlarını dahi yazdım.” Olayını bir lütuf olarak sunması.

Belediye başkanın “Çöplerinizi toplattım” deyip,çöp toplamayı hizmetten sayması,söyleyenin seviyesi ile alakalıdır.

Keza bir milletvekilinin “Size ambulans gönderdim,doktor gönderdim TBMM evi yaptırdım.” diye halkının gözüne sokarak bunu hizmet diye kabul görmesinin istenmesi de tam bir işgüzarlık. Aynı zamanda halk ile alay etmekle aynı kapıya çıkar. Çünkü halk: Ankara’dan Ağrı’ya kaç ambülansın kaç doktorun gelmesi gerektiğini biliyor artık. Dünyanın kendi etraflarında döndüğünü sanan; Halkı küçümseyip, kandırılır sanan mantık: Halkın gelmesi gereken ambülansların ve doktoraların “Ağrı’nın tamamında bulunan ambülans sayısı,doktor sayısı neden Batıdaki veya karadenizdeki herhangi bir il veya ilçesindeki sayının çok,çok altındadır?” sorusu sorulduğunda kızaracak yüzü olmayanların siyasetten ve hizmetten bahsetmeleri komediden öte bir şey değildir.

Hizmet: Geçim zorluğu içinde olup,evinde huzurla çorbasını pişirenleri işinden edip aç ve açıkta bırakmak değildir. Üç beş akrabanız olan kişiyi mutlu ederken Onlarca insanı açlığa sefalete sürüklemek hiç değildir.

Bu memlekete hizmet ettiğini sananlar; İşten çıkardıkları insanların bedduasını bile görmeyecek kadar memleketten kopuk olunca ,kendinden öncekileri popülizmle suçlayarak rahatlamaya çalışır. Fakat,popülizmle suçladıkları insanların kendi akrabalarını başkasının yerine almayacak kadar onurlu olduklarının gerçeği karşısında verecekleri cevap olamaz.

Sülalesini ve çevresini vatandaşın hakkını gasp ederek devlet kadrolarını yakınlarına peşkeş çekenlerin hizmetten bahsetmelerinin halkın nazarında hiçbir karşılığı yoktur. Çünkü halk; İki dönem vekillik yapan yakınımın halka neler yaptıklarını iyi bilir akrabalarını kayırmadığını haketmeyeni hakedenin yerine koymadığını çok iyi bilir. Kimlerin sülalesini ihya ettiğini’de, iyi bilirler.

Kamuoyuna saygılarımla

Esin ailesi adına İlhami Esin

Deva Partisi Patnos İlçe Başkanı

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem Duman
Adem Duman - 3 yıl Önce

Helal olsun. Bu kadar güzel bir özet olamazdi

Yılmaz Kahraman
Yılmaz Kahraman - 3 yıl Önce

Muhteşem bir cevap olmuş başkanım.
Tebrikler

ne desem
ne desem - 3 yıl Önce

Ne desem yalan olur yazıyı okudum yalan da değil Ak Parti kuruldu kurulalı hiç şaşmadım oy verdim ancak şöyle bakıyorumda biz oy verenleri cantada keklik görüyorlar sonradan gelen akp lileri başlarının üzerinde gezdiriyorlar kısacası Ak Partiye gönül vermişlere hain gözüyle bakıyorlar sonradan gelip Ak Parti hakkında her türlü iftirayı atan akp lilerde vatan sever gözüyla bakıyorlar yapacak bir şey yok kendimiz ettik kendimiz bulduk ne yazsalar cevap verecek bir söz bulamıyoruz yıllardır Ak Partiye oy veren bir Ak Partili olarak yazılan bu yazıya verecek bir cevap bulamıyorum

Başka insan yokmu bu agrida
Başka insan yokmu bu agrida - 3 yıl Önce

Allah rızası.icin kaç dönemdir.bu Ağrı'da Fatma kotan Ekrem Çelebi kerim yıldız Abbas aydın ya yokmu başka bir insan bunlara verip verip duruyorlar sonra çantada keklik gibi görürler ağrılı halkını şimdi gidelim meclise hiç bir bizi tanımaz etmez yazık yazık ins bu defa değişir bu.kafa zihniyet

SIRADAKİ HABER