Ağrı'da Metruk Binalar Uyuşturucu ve Fuhuş Yuvasına Döndü

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, yıllardır metruk durumda olan binaların uyuşturucu ve fuhuş yuvalarına dönüştüğünü söyleyerek bu yapıların bir an önce ıslah edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Ağrı'da Metruk Binalar Uyuşturucu ve Fuhuş Yuvasına Döndü

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Gökhan, metruk yapıların yol açtığı zararlara dikkat çekti

Gökhan, yıllar önce yapımına başlanan ama inşaatı tamamlanmadığı için kaderine terk edilen belediye binasının uyuşturucu bağlamlılarının meskeni haline geldiğini belirterek, binanın bir an önce onarılarak kapalı şehir otoparkına dönüştürülmesi veya amacına uygun hale getirilmesi talebinde bulundu.

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan ve beraberindeki heyet, kente kötü görünüm katan bu metruk binaları gezerek bu alanda yaşanan sıkıntıları yerinde gördü.

"20 milyon TL'yi aşkın bir parayla ihale edilen bu alan şu an kullanılmaz bir halde"

Ciddi maliyetlere ihale dilen ama tamamlanmayarak amacı dışında kullanılan metruk binalar hakkında açıklamalarda bulunan Gökhan, "Bugün memlekete maddi ve manevi birçok zararı olan, ailenin yıkılmasına sebep olan ve birçok ailenin altına dinamik olarak yerleştirilen, aileyi ve toplumu huzursuz eden uyuşturucu müptelasını gündemimize aldık. Birçok gencimize büyük manada potansiyel bir tehlike olan uyuşturucu müptelası dediğimiz gibi birçok aileyi yıkmış, birçok gencin ciddi sağlık sorunlarının yaşanmasına sebep olmuştur. İşte bu uyuşturucu müptelasını gençlik nasıl temin ediyor, nerelerde kullanıyor? Bizler bugün Ağrı da özelikle uyuşturucunun kullanıldığı alanlar üzerinde bir araştırma yaptık, ve Ağrı merkezde, tam merkezi bir konumda olan metruk alan ve binalarda bir araştırma yaptık. Şu an içerisinde bulunduğumuz yer, kent merkezi olarak bilinen aynı zamanda şehrin otoparkı olarak inşa edilen, aynı zamanda Ağrı Belediye binasının içerisinde bulunması gereken, metruk bir hale gelen binanın içerisindeyiz. Birçok gencimizin buraya gelip uyuşturucu kullandığı, içki içtiği, hap kullandığı bir alan haline gelmiş. Buraya bir an önce bir el atılması ve şehir merkezinde bulunan bu metruk binaların kendi aslına uygun bir şekilde kullanılması gerekiyor. Malumunuz 2019 yılında dönemin kayyumu tarafından ciddi bir rakam olan 20 milyon küsüre ihale edilen bu alan şu an kullanılmaz bir halde, milli servetin böyle heba edildiği, çürüyüp, gözümüzün önünde yok edildiği bir alan içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

"Otopark alanı olarak da kullanılan bu alan şu an metruk bir bina haline gelmiş"

Bu metruk alanların amacına uygun bir şekilde kullanılması için yetkililere çağrıda bulunan Gökhan, "Malumunuz Ağrı şehir merkezi ciddi bir trafik yoğunluğu da yaşıyor. Burada ciddi bir alan boş halde, park alanı olarak da kullanılan bu alan şu an metruk bir alan haline gelmiş. Bizler HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı olarak buradan tüm yetkililere sesleniyoruz, gelin hep beraber hem gençliğimize sahip çıkalım hem milli servetimize sahip çıkalım hem de bu alanları halkın hizmetine sunalım ve gençliğimiz bu alanlarda heba olup gitmesin. Bu ve bunun gibi şehrin birçok noktasında metruk alan haline gelmiş birçok bina vardır. Çevredeki esnaftan edindiğimiz bilgiler dâhilinde, bu alanlarda sadece uyuşturucu ve içki değil, fuhuş mekânları haline de gelmiş. Lütfen yetkililer bir an önce kendi sorumluluklarının farkına varsınlar ve bu alanları muhakkak ıslah etsinler. Memleketimizin bu kadar işlek, güzel ve kent merkezi olarak kullanılması gereken, park alanı olarak kullanılması gereken yerlerin içki, fuhuş ve uyuşturucu mekânı haline gelmemesi ve böyle bilinmemesi gerekir." ifadelerini kullandı.

"Bu metruk binalar şehrimizde kötü bir görünüm oluşturuyor"

Metruk durumda bulunan bu yapıların şehre kötü bir görünüm kattığını belirten Gökhan, "Bu bahsettiğimiz bütün sıkıntılarla beraber bu metruk binalar şehrimizde de kötü bir görünüm oluşturuyor. Şehrin göbeğinde böyle ucube bir yapının olması şehir açısından da şehrin gelişmesi açısından da ciddi manada bir sorun teşkil etmektedir." dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Tebrik ederim gerçekten çok önemli bir haber kimsenin canı yanmadan gereken neyse yetkililer derhal müdahalede bulunsun yoksa vahim işlere gebe

Doktor
Doktor - 1 yıl Önce

Orası bir ucube olarak kaldı yıkın otopark yapın hem vatandaşlar faydalansın hem bu belalardan.kurtluruz araçlardan geçilmiyor park edilicek yerler yok şehirde

ÇOK BEKLEDİK
ÇOK BEKLEDİK - 1 yıl Önce

Ağrının tanımış bir inşaat şirketi bu ihaleyi kayyum süleyman elban zamanında almıştı ancak kayyum gidince proje durdu, yeni gelen reis savcı sayan ile duygusal nedenlerden anlaşma olmadığı için durdu deniyor, 4 yıldır tık yok, tek çalışma yok, ancak hoş bu tür ihaleleri alan firmalar da çok temiz ayakkabı o da tartışılır.

Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Yıkılsın

George Sarkisyan
George Sarkisyan - 1 yıl Önce

Celladına aşık olmuş millet bu yapılanlar hiçmi sizi rahatsız etmiyor eski vali cumhuriyet caddesindeki esnafın kapı penceresini Selçuklu mimarisi diye yarım bırakıp gitti çık yok milletin araç park yerini sözde belediye binası yapacakmış gibi dünyanın masrafını yapan yarım bırakan trilyon para harcayan savcı sayana çık yok Vatandaş ekmek bulamıyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesap veren yok hesap soran hiç beter olun bende inadına 2023 yılında cumhur İttifakına oy vereceğim durmak yok yola devam

Erol dursun
Erol dursun - 1 yıl Önce

Huda par teşkilatına çok teşekkür ederim gerçekten her zaman kendilerini tebrik ediyorum halkın sesi kendi memleketine sadık her türlü sorunları haksızlıkları dile getiriyorlar helal olsun keşke her keş sizler gibi olsalar Allah cc yar yardımcınız olsun

SIRADAKİ HABER