Çalışma Bakanlığı Gıyas Güven'e Yer Bulamıyor

Ağrı İş Kur Müdürü Gıyas Güven araştırmacı olarak atandığı Çankırı’da işe başlamadan ayrılmak zorunda kaldı.

Çalışma Bakanlığı Gıyas Güven'e Yer Bulamıyor

Ağrı İş Kur Müdürü Gıyas Güven araştırmacı olarak atandığı Çankırı’da işe başlamadan ayrılmak zorunda kaldı.

Güven’in Çankırı’da başlamasına yerel medyanın tepkileri sonrası AKP Milletvekili engel oldu.

Sözcü Gazetesinin Çankırı’da yaşananları haberinde şu şekilde aktardı;

Edinilen son dakika bilgisine göre; Ağrı İŞKUR İl Müdürlüğü görevini ifa ederken, özel aracında bir kadınla 'müstehcen' görüntüleri sosyal medyada yayınlandıktan sonra görevden el çektirilen Gıyas Güven Çankırı'ya 'araştırmacı' olarak atanmıştı! Bugün Çalışma Bakanlığı tarafından Gıyas Güven'in Çankırı'daki görevinden alındığı ve İstanbul'a atandığı öğrenildi.

Hatırlanacağı gibi; 4 Aralık 2022 Pazar günü bu sayfalardan verdiğimiz "AKP'den Çankırı'ya ünlü (!) bir 'donu düşük' ataması" başlığıyla verdiğimiz haberde AK Parti Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu "Bu atamayı kabul etmemiz mümkün değil" demiş ve şöyle devam etmişti:

"Yaşanan gelişmeden bilgim var... Çankırı adına kabul edebileceğimiz bir durum değil. Sayın Bakan'la (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin) ile hafta içerisinde görüşme sağlayarak bu durumun düzeltilmesini isteyeceğim. Çankırı insanının bu duruma rıza göstermesi mümkün değil! 81 il içerisinde başka bir yer kalmamış da böylesi bir ismi Çankırı'ya göndermişler?! Hemşehrilerim rahat olsunlar bu iş olmayacak."

Ve bugün akşam saatlerinde Çalışma Bakanlığı'ndan Çankırı'ya gelen yazı ile Gıyas Güven'in Çankırı ile ilişiğinin kesildiği öğrenildi.

Yaşanan gelişme sonrası Bütçe görüşmeleri nedeniyle TBMM'deki Genel Kurul'da çalışmalarını yürüten milletvekili Salim Çivitcioğlu "Sizlerin gündeme getirdiği bu konuyu ben de daha önce söylediğim şekilde sayın Çalışma Bakanımızla yaptığım görüşme sonrasında istediğimiz sonuca bağlayarak çözmüş olduk. Sayın Bakanımıza da sizlerin aracılığıyla Çankırı insanının talebini dikkate alarak yapmış olduğu icraat için teşekkür ediyorum" dedi

YORUM EKLE
YORUMLAR
İnsan
İnsan - 1 yıl Önce

Vatandaş isimli yorumcu, adam nasıl aklandı peki videodaki resimdeki o degil miydi bu nasıl bir akıl tutulmasidir, böyle sapik zihniyetli biri hiç bir yerde ekmek yememeli

Şimdilik Çankırı kurtardı
Şimdilik Çankırı kurtardı - 1 yıl Önce

Milli ve yerli damızlık kıyas efendiden
Çankırı şimdilik ucuz kurtuldu
Artık İstanbul düşünsün

George Sarkisyan
George Sarkisyan - 1 yıl Önce

Tekrar eski görevine versinler yarım kalan varsa işini tamamlasın yazık değilmi

Ağrı
Ağrı - 1 yıl Önce

Ağrı medyası Çankırı medyasına bakıp utansın. Adamlar bırakmadı donu düşük orada görev yapsın. Helal

Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Adam aklandı ve çamur at izi kalsın sözü de gerçekleşti peki iftirayı atanlar için vicdanlı! Ve adam! Medyamız nasıl hareket edecek bakın böyle şeyler gerçek değilse kişi ve ailesi için çok ağır şeylerdir eğer masumsa iftiracılar cana kast suçundan ceza almalı.

acank
acank - 1 yıl Önce

liyakatsiz müdürler son bulmuyor malesef, birde yeni atanan gümrük bölge müdürüne bakın, hafta sonu ağrılı iş insanları ile toplantı yaptı. kavga çıktı millete kendi hikayesini anlatıyor. olumlu hiç bir konuşması yok. memurları ile yaptığı toplantıda iş insanlarına hakaret etmiş sizlerde basın olarak uyuyun bölge bu insanları hak etmiyor.

SIRADAKİ HABER