Ağrı'da tefecilik operasyonu 8 gözaltı

İstanbul’da bir özel okulun sahibine borç para veren kişilere yönelik Ağrı’da yapılan operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Ağrı'da tefecilik operasyonu 8 gözaltı

ANKA Haber Ajansı İstanbul'dan Ağrı'ya uzanan tefecilik operasyonunun detaylarını paylaştı.

İstanbul'da özel bir eğitim kurumu sahibi olan M.K.E.'den 700 bin lira borç karşılığında onlarca senet alan, okula giderek velilere ait senetlere el koyan bu yolla borç verdikleri M.K.E.'yi 12 milyon zarara sokan tefecilere yönelik İstanbul ve Ağrı'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, özel bir eğitim kurumu sahibi olan M.K.E., tefecilere giderek 700 bin lira borç para aldı. Bunun karşılığında ise tefecilere toplam değerleri 1 milyon 386 bin lirayı bulan 77 bin lira değerinde 18 senet verdi. M.K.E., bununla da kalmadı tefecilere farklı dönemlerde aldığı başka borçlara karşı da 1 milyon 500 bin lira değerinde 40 senet daha verip teminat olarak da araç devri yaptı. Ancak M.K.E. borçlarını ödemesine rağmen tefecilik yapan çete peşini bırakmadı. Çete üyeleri M.K.E.'ye ait okula da giderek burada velilere ait senetlere el koydu. Velileri arayarak senetleri tahsil etmeye çalışan çete üyeleri böylelikle M.K.'E.yi 12 milyon zarara uğrattı.

M.K.E.'nin şikayetçi olması üzerine şüpheliler hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda baskı ve tehdit ile çok sayıda senet, araç, taşınmaz devri gerçekleştirdikleri tespit edilen 8 şüpheliye yönelik dün İstanbul ve Ağrı'da eş zamanlı operasyon yapıldı. Baskınlarda şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda ise 223 kullanıma hazır halde bulunan senet yaprağı, 10 bin 368 bin 100 lira bedelli 64 farklı kişiye ait senet, toplam 950 bin lira bedelli 2 farklı kişi adına kesilmiş çek, müştekilere ait araç rehin sözleşmeleri ve vekâletnameler ele geçirildi. Şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.

YORUM EKLE
YORUMLAR
.
. - 5 ay Önce

Asın hepsini gitsin zihniyeti bozuk oç

karsli
karsli - 5 ay Önce

zeginler.hemen.saliverirler.cunku.zenginle

SIRADAKİ HABER