Ağrı da Yağmalandığı İddia Edilen Definenin Kamera Görüntüleri

Kamuoyu Devletin töhmet altında bırakıldığı iddialara ilişkin açıklama bekliyor

Ağrının Eleşkirt İlçesi Toprakkale köyünde tespit edilen hazinenin izinsiz çıkarılmak istendiği yönündeki iddialara dair Ağrı Valiliği ve Eleşkirt Kaymakamlığından bir açıklama gelmedi. 

Bugün görüntülerine ulaştığımız hazinenin ilçe başkanı ,mülki amir ve bir esnafla birlikte il dışından gelen bir gurup defineci eşliğinde çıkarıldığı iddia ediliyor. 

Tespit edilen hazine ile ilişkili olarak Ağrı İl Kültür Müdürlüğüne resmi başvuru yapıldığı ve iznin prosedürlerinin tamamlanmasının beklendiği süreçte kaçak yollarla kazı yapıldığı /yapılmaya çalışıldığı ,elden çıkarmanın zor olduğu heykellere Ağrı da kurulacak olan müze için dokunulmadığı ama mezar olduğu düşünülen alanda yaklaşık 200 Milyon Dolar değerindeki altın ve mücevheratın kaçak yollarla çıkarılmaya çalışıldığı iddiası kolluk kuvvetleri tarafından yapılan bir baskınla bertaraf edildiği dillendiriliyor. 

Olayın cereyan ettiği sırada ihbar üzerine olay yerine gelen Jandarma ekiplerinin baskını ile akamete uğrayan çalışma sonrası Eleşkirt Kaymakamının olaya müdahil olduğu  ve güvenlik güçlerinden bir Jandarma Uzman Çavuşla tartıştığı sonrasında olayın Jandarma komutanı tarafından olayın üst mercilere taşındığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Yine ilçe başkanının siyasi gücünü kullanarak olayı ört bas ettiği ve baskında sadece sivil (esnaf) olan kişinin ifadesine başvurulduğu söyleniyor. 

Ağrı ve Eleşkirt’te herkesin kulaktan kulağa yaydığı bu olaya ilişkin resmi kurumların bir açıklama yapmaması da Devleti tümüyle töhmet altında bırakıyor. 

Ağrı Valiliğinin Devletin haysiyetini kurtarma noktasında ivedi olarak bir açıklama yaparak olayı aydınlığa kavuşturması bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2021, 23:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
ayhan toprak
ayhan toprak - 2 yıl Önce

üç kağıtçı işi

SIRADAKİ HABER