Ağrı'da yeşil reçeteye tabi kaçak ilaçlar ele geçirildi: 2 tutuklama

Ağrı'da yeşil reçeteye tabi kaçak ilaçlar ele geçirildi: 2 tutuklama

Ağrı'da yeşil reçeteye tabi kaçak ilaçlar ele geçirildi: 2 tutuklama

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yeşil reçeteyle satılan bol miktarda ilaç ele geçirildi. Toplam 8 bin 620 tablet halindeki ilaçlar arasında bağımlılık yapan ve uyuşturucu etkisi olan Çin ve Hindistan'da üretilen akut ve kronik ağrılarda kullanılan tabletler de bulunuyor.
Ağrı Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi ekipleri, 3 aylık süren çalışmasında, yeşil reçeteye tabi ve yurtdışından kaçak yollarla getirilen ilaçların batı illerine götürüleceği yönünde bilgi aldı. 8 Haziran günü Doğubayazıt ilçesinde operasyon yapan narkotik polisi, batı illerine ilaç götüreceğini belirlediği aracı takibe aldı. Otogar kavşağında durdurulan araçta yapılan aramada 5 büyük siyah poşet içerisinde bin 440 tablette 14 bin 400 tramadol, 7 bin 180 tablette 107 bin 700 adet pregabalin isimli ilaç ele geçirildi. 
Ekiplerin yaptığı incelemede tramadol isimli ilaçın Çin ve Hindistan'da üretildiği normalde akut ve kronik ağrılarda kullanılan ilaçın bağımlılık ve uyuşturucu etkisi bulunduğu belirlenirken, pregabalin isimli ilacın anksiyate bozukluğu, husyuz bacak sendromu gibi hastalıklarda kullanıldığı ancak bağımlılık yaptığı ve uyuşturucu etkisi bulunduğu tespit edildi. 
Narkotik polisi, Doğubayazıt'ta ilk kez ele geçirilen ilaçların uyuşturucu madde etkisi sebebiyle yoğun olarak kullanıldığını belirledi.
İlaçlarla ilgili gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan M.S. ve N.Ç., çıkarıldığı adliyede tutuklandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER