Ağrı Hakkını Arıyor '' Sayan pası vermişti Bakan golü atsın artık''

Henüz Ağrı Valiliğinin resmi programını paylaşmadığı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Ağrı ziyaretinde Ağrılılar dipten kurtulmak için bakandan müjdeli haber bekliyor.

Ağrı Hakkını Arıyor '' Sayan pası vermişti Bakan golü atsın artık''

Ağrı eski Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın kente kazandırdıkları arasında en kıymetli hamlelerden biridir Horasan -Gürbulak Demir Yolu projesini kaptırmamak .Bu sebeple günü gelmişken misafirimiz olan eski Valimize yeni Baknımız olmasının  yolunu açacak hamleyi beklediğimizi hatırlatmak istiyor ve ;

''Sizin orta mektep sıralarınızda sınıfınızda asılı olan Türkiye İdari Haritasının üzerinden mülki idare amirliği hayalleri kurup Kamu Yönetimi hayal eder ve mezun olduktan sonra kaymakam adaylığınızı ifa ederken il olan Şırnak’ı saymazsak ilk valiliğinizdir Ağrı, ezbere bildiğiniz 67 plaka içinde.

Bu sebeple Ağrı’nın meslek hayatınızda istisna bir yeri olduğuna kaniyim.

Ki Ağrı’da çok verimli geçirilmiş 2 yıllık hizmet sürenizin ardından muhteşem bir yükselişle bugün Türkiye Cumhuriyetinin en önemli koltuklarından birinde ülkeye hizmetinizi sürdürürken sizi buraya taşıyan en önemli basamak olarak kabul ettiğim Ağrı’ya bir vefa borcunuz olduğunu da düşünenlerdenim.

Tüm istatistiklere ve istihbaratlara sahip olduğunuz hepimizin malumu, bu nedenle çok detaylandırmadan devam etmek isterim.,

Sayın Bakanım bu vatan parçasının gelişmesine katkı sunacak herkesin yanında bayrak taşımayı şeref ,aleyhine tezahür edecek her eylemin karşısında kılıç sallamayı da namus borcu addederim.

Bu sebepledir ki devlet ricalinden bir çok ismin karşısında zaman zaman fikir beyan etmişliğimiz vardır ve bundan sonrada olacaktır.

Neyse lafı fazla uzatmadan niyetimizi beyan edelim.

Kuvvetle muhtemel 2021 yılının Haziran aylarında dönemim Ağrı Belediye Başkanı Sayın Savcı Sayan’ın bir paylaşımı üzerine ilk kez kendisi ile diyaloğa geçme ihtiyacı hissettim zira Sayan’ın paylaşımı Ağrı’nın menfaatleri doğrultusunda gelişecek bir olayın bir takım siyasi manevralar sonucunda başka bir ile kaydırılacağı yönünde bir intiba oluşturmuştu bende.

Herkesin kısır döngülerle eleştirdiği Başkan’ın Ağrı’nın menfaatleri yönünde adımına destek vermek vicdani bir meseleydi ve bunu kendisine sorup ondan diinlemeliydim ki tamda düşündüğüm gibi oldu.

2017 yılında Çin’den gelen tren yolunun Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlanması projesinde dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın gadrine uğramış olan Ağrı bu projenin siyasi erkin basiretsizliği nedeni ile Bakan’ın seçim bölgesi olan Kars’a kaptırmış ve Kars-Iğdır Dilucu-Nahcivan güzergahı belirlenerek sonrasında hayata geçirilmişti.

Dönemin Milletvekili ve İl Başkanı Bakan görünce ceket ilikleyip Ağrı’nın iktidardan memnuniyetini ifade ederken biz itirazlarımız sonrası bakan korumaları tarafından havaalanı Vip girişinden uzaklaştırılmıştık.

Sayan’ın yıllar sonrası yaptığı paylaşım kaçırılan o fırsatı anımsatınca kendisi ile telefonda görüştük ve görüşmemizde ‘’Çin ve Afrika’ya yeni bir demir yolu güzergahının oluşturulacağı ,mevcut hatların deniz (Hazar Denizi) üzerinden hayata geçirilmesinden kaynaklı rantabıl olmadığı kendisinin de görevi olmamasına rağmen Ağrı’nın menfaatlerini korumak adına konuya duyarlılık gösterdiğini ifade etmişti.Sayan görüşmemizde ‘’ Bir gün telefonun çaldığını ve devlet demir yolları yetkilisinin acilen görüşmemiz lazım.Sizin hakkınız olan bizim de verimli hat en az maliyetle yapılabilecek hat olarak gördüğümüz hattın siyasilerin baskısıyla başka yere aktarılmak istendiğini beyan Ettiğini ifade ederek ivedilikle cumhurbaşkanlığı nezdinde bir girişimde bulunması gerektiği yönünde bir uyarıda bulunur.

Sayan bu görüşmenin ardından hemen Ağrı’da misafir ettiği tyetkilielerin açıklaması sonrası bir twit paylaşımında bulunur.Sayan’ın bu paylaşımı etkisini gösterir ve ilgili isim twit’ini kaldırmak zorunda kalır.

Geldiğimiz noktada Sayan2ın girişimleri sonucunda durdurulan bu hakkın bugün Ağrımıza teslim zamanıdır.

Ve bizim şimdi sizden istirhamımız dönemin Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın o gün durdurduğu ve Ağrı’dan geçmemesi durumunda maliyet bakımından Türkiye’nin aleyhine cereyan edecek olan yıllık yaklaşık 3 milyon ton yük ve buna paralel yolcu garantili demir yolu projesinin hakkedeni olarak Ağrı’ya kazandırılmasını sağlamanızdır.

Sayın Bakanım biz artık kendisine bölgenin bakanı iftirasını atarak Ağrı’yı öteleyen bu şark kurnazı siyasilerin değil yaklaşık 33 yıllık mülki idare amiri ,Ağrı eski Valisinin devlet adamlığı kimliği ile Ağrı’nın yeni bakanı olması ve hakkımızı kentimize teslim etmesini istirham ediyoruz.

Bir sonraki gelişinizde Ağrılılar olarak sizi eski valimiz değil ,yeni bakanımız olarak karşılamak istiyoruz ki biliyoruz bu ‘’Aziz Üsküdarlılar’’ demekten çok daha kolay bir iş sizin için Ağrımıza hoş geldiniz.''diyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kamuran Kaya
Kamuran Kaya - 9 ay Önce

Taner bey kalemine ve yüreğine sağlık. Hakikatı en iyi şekilde izah etmişsin. Öncelikle Orhan beyden, Ruken hanımdan ve diğer tüm aktör, kanaat önderi ve STK ların hep birlikte bu konuyla alakadar olmaları gerekir

SELÇUKLU MUTFAK
SELÇUKLU MUTFAK - 9 ay Önce

HAYALEDEN ÖTEYE GEÇMEZ SAHİPSİZ AĞRI

Süleyman Bala
Süleyman Bala - 9 ay Önce

Teşekkür ederim aynen katılıyorum çok haklısın

Salih Günven
Salih Günven - 9 ay Önce

Bizimde temenimiz bu demir yolun Ağrı'dan geçmesi.İçişleri bakanımız Sayın Ali Yerlikaya bu hususta yardımcı olacağını inancım tamdır.

SIRADAKİ HABER