Ağrı'ya Dışarıdan 4 Ağrılı Vekil

Farklı illerden 3 Ağrılı Milletvekili seçildi.

Ağrı'ya Dışarıdan 4 Ağrılı Vekil

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri Ak Parti Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferi ile sonuçlanırken ,milletvekilliği seçimlerinde çoğunluğu sağlayan Ak Parti ve Mhp den 3 Ağrılı farklı illerden seçilerek 27. dönem milletvekili olmaya hak kazandılar.

İstanbul,İzmir ve Kocaelinden seçilen adayların 1 Ak Partiden 2 side Mhpden Meclise girdiler.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Celal Adan İstanbul 2. Bölge 1. sıradan aday gösterilmişti.Adan'ın milletvekili adayı olduğu bölgede Mhp 2 milletvekili çıkardı.Yine Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. bölge 1. sıra adayı olan Tamer Osmanağaoğluda 27. dönem milletvekilliği seçimlerinde İzmir Milletvekili olan diğer bir Ağrılı olarak Meclise girdi. Tamer Osmanağaoğlu ilkkez Milletvekili seçildi.

Kocaeli'nde 26. dönem milletvekilliği yapan Cemil Yaman da Ak Parti 6. sıra adayı olarak 27. dönemde meclise girdi. Yine Bursa 1. Bölge 5. sıra Ak Parti Milletvekili Adayı Muhammet Müfit Aydın da 27. dönemde Ak Parti listesinden farklı illerden aday olup meclise giren 4. Ağrılı oldu.

Hdp'nin 3 Ak Parti'nin 1 Milletvekilli çıkardığı Ağrı Mecliste 4 vekille temsil edilirken Ağrılı Milletvekili sayısı 8 ye çıktı.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2018, 14:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ağrı
Ağrı - 6 yıl Önce

İkisi de Ağrılı değil. İkisi de ecemdir.

karaköseli
karaköseli - 6 yıl Önce

Sende fars ermeni kırmasısın o zaman bölücü embesil

SIRADAKİ HABER