Ağrı Yaşanılabilir İller Sıralamasında Yerlerde Sürünüyor

Her fırsatta yaşam koşullarının mükemmel olduğuna vurgu yapılan Ağrı'da siyasileri utandıracak karneyi FORBES Dergisi paylaştı

Ağrı Yaşanılabilir İller Sıralamasında Yerlerde Sürünüyor

Forbes Dergisi Türkiye'de en yaşanabilir şehirleri araştırması yapıp listesini yayımladı. 81 ilin araştırıldığı listede son son sekiz sıranın tamamında doğu illeri yer aldı.

Yapılan yaşanabilir kentler araştırmasında şehirleri yaşanabilirlik, yenilikçilik, hizmetlere erişilebilirlik, üretim potansiyeli, ticaret becerisi ve sosyal faaliyet verilerine göre dikkate aldı.Forbes dergisinin Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri listesinde 81 il arasında Genel Endeks Puanı: 32,44 olan Ağrı 76. sırada yer aldı.

94 ana başlık altına hazırlanan raporda Türkiye'nin yaşamak ve çalışmak için en iyi şehirleri listesi ortaya çıkarken, listenin ilk sırasında 15,46 milyon nüfüsla İstanbul yer aldı.

Hazırlanan Türkiye'nin yaşamak ve çalışmak için en iyi şehirleri listesi sıralamasında bir önceki yıla göre 5.889 göç veren, 404.778 nüfüslü Genel endeks puanı: 29,71 olan Muş listede son sırada yer aldı.

SON 8 DE DOĞU İLLERİ VAR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde var olan sosyoekonomik ve sosyo-kültürel sorunları açığa çıkartan araştırmada Türkiye, bölgelerarası en fazla kişi başı gelir eşitsizliği olan ülke durumunda olduğunu gösterdi.

Forbes’in paylaştığı listede Üretim potansiyeli, ticaret becerisi verilerine göre ilk üç sırayı

‘’1- İSTANBUL: Genel Endeks Puanı: 68,9

2- ANKARA: Genel Endeks Puanı: 66,13

3- İZMİR: Genel Endeks Puanı: 62,39’’ alırken .Son sıralarda Doğu ve Güneydoğu illeri yer aldı.

Sıralamada Ağrı’nın yeni il olan iki kentin arkasında yer aldığı görüldü.

74- ARDAHAN: Genel Endeks Puanı: 33,96

75- IĞDIR: Genel Endeks Puanı: 33,86

76- AĞRI: Genel Endeks Puanı: 32,44

77- BİTLİS: Genel Endeks Puanı: 31,85

78- SİİRT: Genel Endeks Puanı: 31,57

79- HAKKARİ: Genel Endeks Puanı: 30,94

80- ŞIRNAK: Genel Endeks Puanı: 30,45

YORUM EKLE
YORUMLAR
By
By - 2 yıl Önce

Hani parlayan yıldız olacaktık

Vatandaş
Vatandaş - 2 yıl Önce

İşte Taner ağabey, sen adam gibi adamsın, yüreğin mangal gibi. Sen çok sevilen bir insanımızsın. Ama işte görüyorsun; Kürt yurtseverleri bunları (habere konu olan meseleyi) dile getirince, ülkücüler onlara hakaret ediyor, tartışmaya giriyorlar. Kürt sorunu sadece ana dil meselesi değil, ayrıca budur. Yani bölgenin bilinçli olarak geri bırakılmasıdır. Yani sen ülkücü de olsan, Turancı da olsan, sen bir Ağrılısın. Ağrılı olarak Kürt meselesinin çözülmememesinden dolayı mağdursun. İnsanlar bunlardan bahsedince, (seni katmayarak söylüyorum) hemen "ülkemizi bölemezsiniz, hülogg" diye savunmaya geçiyorlar. Halbuki eşitlik olsa, kim neden bölsün ki? "bu ülke yıkılmadan size hak mak yok" diyenler, aslında onlar, Kürtlere diyor ki "hak istiyorsan, ayrıl". Yoksa Kürtler ta 1921 de Türkler ve diğer halklar ile beraber ortak yaşamı seçti. Ama sonucu görüyorsun herşey ortada.

By
By - 2 yıl Önce

Kim bu memleketten onmetre uzağa giderse Allah'a okadar yakın olur.

Agrili
Agrili - 2 yıl Önce

Parlayan yıldız olacaktık patlayan yıldız olduk

SIRADAKİ HABER