Ağrı’da Yapay Göl Oluşturmak İçin Doğa Katliamı Yapılıyor

Yetkili kurumlar Ağrı'da yapay göl oluşturmak için doğa katliamına sebep olan bir uygulamayı bilinçsizce sürdürülmeye devam ediyor

Ağrı’da Yapay Göl Oluşturmak İçin Doğa Katliamı Yapılıyor

Ağrı’da geri göç yolunun kesilmesi balıkların üremesine engel oluyor

Ağrı Merkez’de Vali Süleyman Elban’ın Kayyum olduğu süreçte oluşturulan Millet Bahçesi ve Cafelerin arasında bulunan Taşlıçay Deresine su toplamak amacıyla yerleştirilen balon balıkların üreme üreme mevsiminde aktif olarak kullanıldığı için geri göçe engel olarak balık üremesinin önüne geçiyor.

Sürecin takip edilmemesi ve planlamanın yapılmaması nedeni ile balıkların yumurtalarını bırakacakları yere geri dönüşüne engel olan balon Taşlıçay deresindeki balık neslinin yok olmasına neden oluyor.

İlgili kurumun bilimsel gerçeklerden uzak uygulamaları sonucu yaşanması muhtemel balık neslinin önüne geçilmesi için vatandaşlar gerekli çağrıda bulunarak yetkilileri uyarıyor.

Çektiği videoyla üreme döneminde olan balıkların göçüne engel olan balonun, yüzlerce balığın telef olmasına neden olduğunu belirten bir vatandaş: “ Ağrı Millet Bahçesinde bulunan Taşlıçay Deresinde balıklar üreme döneminde yumurtalarını bırakmak için akıntıya karşı zorlu bir yolculuğa başlamış. Fakat derede kurulan su bendi balonu balıklara engel oluyor. Balıklar, üreme döneminde telef oluyor. İlgili yetkililerin bir an önce bu sorunla ilgilenmesini istiyoruz. Çünkü yüzlerce balık burada geri dönemiyor. Üreme döneminde yumurtalarını bırakamıyor. Bu da bir türün yok olmasına neden olabilir” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aras celik
Aras celik - 12 ay Önce

Bu haberi yapan her kimse gerçekten bilinçsizce bı habere imza atmıştır.baliklarin her iki yönde de yumurta birakacaklari yerler mevcuttur.muhabiriniz sanki balıklar ile konuşmuş gibi provakatorluk yapmak için balıkları bile kullanmaya kalkışmış bu haberde.

Doktor
Doktor @Aras celik - 12 ay Önce

Arkadaşlar hükümeti gözden çıkardığı için çöp kutusu bile görse hükümet yaptı diyor yapmayın basın mensupları taraf tutmaz öyle bir haber yapinki halk sizi desteklesin neymiş balık gidememiş hükümet bize bakmıyormu diyor burda:)))

Asi
Asi - 12 ay Önce

Birileri rantı olsun diye doğa katl ediliyor

Olta balıkçısı
Olta balıkçısı - 12 ay Önce

Bir an önce yetkililerin balıkların geri dönüşü için ellinden gelenin fazlasini yapmalarını bekliyoruz.

Cumacayli
Cumacayli - 12 ay Önce

Haberimizde çok haklısınız cumacay(Taşlıçay) deresinin önü kapanmış balıkların yaşama ve üreme imkanları kısıtlanmış tır derenin genelinde baliklrin soyu tükenmiştir bu soruna yetkililerin çok acil çözüm üretmesi lazım

SIRADAKİ HABER