Ağrılı genç kızın YKS'de şaşırtan başarı öyküsü

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar Doğubayazıt'ın altın çocuklarını ziyaret ederek başarılarından dolayı kutladı.

Ağrılı genç kızın YKS'de şaşırtan başarı öyküsü

YKS’ Ağrı İl Birincisi ve Türkiye 166.sı olan genç kızın ilginç hikayesi

YKS 2022 sınav sonuçlarına göre geçmiş yyıllara oranla başarı grafiği yükselirken Eşit Ağrılık alanında Ağrı İl Birincisi ve Türkiye 166. sı olan Tülin Eraslan’ın ilginç hikayesi gündem oldu.

Eğitime verdiği katkılarla Doğubayazıtlı öğrencilerin görnüllerini fetheden Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar bugün Doğubayazıt’ta alanlarında ilçe birincisi olan genç öğrencileri eğitim kurumlarında ziyaret ederek plaket sundu sohbet etti.

Acar’ın Doğubayazıt’ın altın çocuklarını ziyaretinin ilk durağı Doğubayazıt Bilim Kursu oldu burada kurum çalışanlarınca karşılanan Acar genel bir bilgi aldıktan sonrra eğitime sundukları katkılardan dolayı tüm öğretmenlere şükranlarını bildirdi.

Doğubayazıt Bilim Kursu’nun Doğubayazıt ilçe birincileri ile de sohbet eden Acar başarılı öğrencilere plaket takdim etti.

Burada YKS 2022 Sınav sonuçlarına göre Türkiye sıralamasında 166.sırada yer alan ve aynı zamanda Ağrı il genelinde en başarılı öğrenci olan Tülin Eraslan,Doğubayazıt İlçe birincisi TYT puan türünde Fatma Tokdemir ve Dil puan türünde başarı sağlayan Betül Salman’a plaketlerini sunarak bir süre sohbet etti.

Türkiye 166. sı Açık Öğretim Mezunu

Ağrı İl Birincisi ve Türkiye 166. sı olan Tülin Eraslan’ın açık öğretim lisesi mezunu olduğunu öğrenen Başkan Acar şaşkınlığını gizleyemedi.

Tülin Eraslan başarıya giden yol hikayesini anlatırken 11. Sınıfa kadar Ağrı Dağı Anadolu Lisesinde eğitim hayatını sürdürdüğünü anlatırken ‘’son yıl yani 12. Sınıfta okulumdan ayrılarak açık öğretim lisesinde eğitim hayatımı sürdürdüm ve açık öğretim lisesinden mezun oldum.

Açık öğretim lisesinde devam zorunluluğunun olmaması nedeni ve profesyonel destek almak için Doğubayazıt Bilim Kursuna kayıt yaptırdım burada hocalarımın da katkısı ile ulaşmak istediğim hedefi tutturdum,dedi.

Eraslan ve başarılı arkadaşları Başkan Acar’a Doğubayazıt eğitimine katkısından dolayı teşekkür etti.

Acar burada sayısal alanda ilçe birincisi olan Sedat Akbudak ilede telefon aracılığı ile görüşerek tebrik etti.

İkinci durağı Uzman Bakış Eğitim Kurumları olan Acar burada da yetkililerle bir süre görüştükten sonra Dil puan türünde Doğubayazıt ilçe birincisi olan Muhammed Tekdemir ile bir süre sohbet etti. Tekdemir’e da plaketini takdim eden Acar, Üniversiteye yerleştirmesi sonrası özellikle il dışında eğitim hayatını sürdürecek olan öğrencilere barınma ve burs konusunda destek sağlayacaklarını söyledi.

Acar son olarak Medine Müdafi Fahrettin Paşa İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek okul müdürü ve ve idarecilerle Doğubayazıt’ta okulların veriminin atması için nasıl destek verdikleri ve vermeleri gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

İlçede sözel puan türünde başarı sağlayan Oktay Şahin’elede sohbet eden Başkan Acar yeni eğitim döneminde okullara daha çok katkı sunacaklarını ifade etti.

Özellikle kız öğrencilerin başarısının kendileri için ekstar bir gurur kaynağı olduğuna vurgu yapan Yıldız Acar hepimiz çok başarılı olmak sorunda değiliz ama hepimizin eğitim hakkından faydalanması için belediye olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız dedi.

Acar’ın ziyaretleri çekilen fotoğraflarla son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER